Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

Νέα σοκαριστική δήλωση του "γερμανοτσολιά" Σιδέρη Τασιάδη: «Ναι θα πολεμούσα κατά της Ελλάδας»

«Ναι θα πολεμούσα κατά της Ελλάδας»! Πραγματικά σοκαριστήκαμε κατά τη συνομιλία που είχαμε με τον Σιδέρη Τασιάδη στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κακή Παρέα» (κάθε μεσημέρι 12 -15.00 στον ΑΛΦΑ 9,89) και ασφαλώς δεν περιμέναμε την ωμότητα που επέδειξε…
Ο Τασιάδης είναι ο καταγόμενος από τον Έβρο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ στους Ολυμπιακούς του...........
Λονδίνου.
Του ζητήσαμε να απαντήσει σε ερωτήσεις ελπίζοντας ότι θα ανασκευάσει κάπως την βαριά (έτσι νομίζαμε ως την Παρασκευή το μεσημέρι) δήλωσή του ότι αισθάνεται Γερμανός γιατί η Ελλάδα δεν τον πήρε στην ολυμπιακή ομάδα της.
Είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα πει περίπου ότι έγινε μια παρεξήγηση,…. γεννήθηκε στη Γερμανία, έχει επιλογή τη χώρα που γεννήθηκε για να εκπροσωπεί τα χρώματά της σε αγώνες αλλά ότι αισθάνεται περήφανος για την καταγωγή του κλπ.
Τέτοιες δηλώσεις είχε κάνει μια μέρα νωρίτερα σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο Πίτ Σάμπρας, ο οποίος θεωρείται βασιλιάς του παγκοσμίου τένις, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ουίλσον του Χόλυγουντ.
«Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Αγωνίζομαι με τα χρώματα της Αμερικής αφού γεννήθηκα στις ΗΠΑ αλλά πατρίδα μου είναι η Ελλάδα» είχε πει ο Σάμπρας.
Βρήκαμε στο πρόσωπο του Τασιάδη μια «μηχανή». Αφού μας είπε ότι οι γονείς του έχουν και σήμερα την ελληνική υπηκοότητα, αφού μας είπε ότι πήγε σχολείο στον Έβρο μέχρι τα 10 του χρόνια και ότι στον Έβρο ζουν οι παππούδες, τον ρωτήσαμε:
« Θα πολεμούσες εναντίον της Ελλάδας αν γινόταν ποτέ πόλεμος με τη Γερμανία;»
Είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα πει:
«Μα τι λέτε, να σηκώσω όπλο εναντίον των γονιών μου, των παππούδων μου, των συγγενών μου;». Και όμως …; Φύγαμε από την καρέκλα όταν τον ακούσαμε να λέει «ναι θα πολεμούσα …;»
Επιμέναμε να ρωτάμε για τους παππούδες ελπίζοντας ότι θα διόρθωνε κάτι …; Τίποτα …;
Η μόνη φιλελληνική δήλωσή του ήταν όταν μας είπε ότι «αν του ζητούσε στα 15 του η Ελλάδα να μπει στην ελληνική εθνική ομάδα τότε θα γινόταν Έλληνας αλλά τώρα πρόλαβαν οι Γερμανοί …;».
Μια «μηχανή» μας φάνηκε. Ούτε καταλαβαίνει από πατρίδα, δεν ήξερε τίποτα για Ακρόπολη, ούτε για τον Λάλας …;
Αυτή τη γενιά φτιάχνουμε;
«Όχι, η έννοια της πατρίδας, της εθνικής ταυτότητας θα ενισχύεται στο μέλλον» μας απάντησε ο Χαράλαμπος Μακρής ο οποίος βγαίνει επί 22 συναπτά έτη Δήμαρχος στον ακριτικό και μαρτυρικό Άη Στράτη …;
ΓΙΑΝ.ΝΤΑΣΚΑΣ
http://in-fo-stires.blogspot.ca
Eμείς τι να πούμε; Δυστυχώς πάντα είχαμε γενίτσαρους.
Πηγή
filologos10.wordpress.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :