Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2012

Απολογισμός 12ου Φεστιβάλ Νάξου

Το 12ο Φεστιβάλ Νάξου παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες κατόρθωσε να διατηρήσει την ποιότητα και την πολυμορφία του προγράμματός του, διοργανώνοντας συνολικά 10 πολιτιστικές δράσεις, και δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, με διεθνή εμβέλεια, που έλαβαν χώρα στον Πύργο Μπαζαίου, στο ιερό του Διονύσου, στο Κάστρο της Χώρας και αλλού.
Σημαντική ήταν η πρωτότυπη εικαστική έκθεση «Δη-Μήτηρ-Γη» με έργα των καλλιτεχνών Ειρήνης Γκόνου και........
Μίλτου Παντελιά, την οποία μεταξύ άλλων επισκέφτηκε επί τούτου, ο γνωστός ιστορικός στο Columbia Universityκαι συγγραφέας Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτήν με υμνητικά σχόλια.
Οι συναυλίες του Φεστιβάλ Νάξου με την Νατάσσα Μποφίλιου, Έλλη Πασπαλά, Ρος Ντέιλυ ξεπέρασαν την  πληρότητα του χώρου, ενώ η βραδιά σύγχρονου χορού στην πανσέληνο του Αυγούστου στο ιερό του Διονύσου, υπερέβη κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας οκτακόσιους περίπου θεατές.
Όπως λοιπόν φαίνεται και λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή επισκεψιμότητα που εξακολουθεί να έχει η εικαστική  έκθεση, θεωρούμε ότι το  εφετινό μας ερώτημα εάν υπάρχει Δι-έξοδος μέσω της τέχνης, απαντήθηκε θετικά από το κοινό και τα Μ.Μ.Ε. Το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι δικαιώνει τους συντελεστές, τους φίλους και τους χορηγούς του Φεστιβάλ Νάξου, καταδεικνύοντας  επίσης την ωριμότητα του κοινού να αναζητά σε καιρούς δύσκολους ποιοτικές δράσεις που αναβαθμίζουν την κουλτούρα του και νοηματοδοτούν την ύπαρξή του.

Καλή δύναμη και καλή αντάμωση το επόμενο καλοκαίρι.

Φ.Ν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :