Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ανοιχτά λαϊκά Πανεπιστήμια ιδρύει η Ακαδημία των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001, το οποίο αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες ανήσυχους πολίτες, που περιμένουν με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ακαδημίας των  Πολιτών είναι η τόνωση των κοινωνικών σχέσεων, η ανθρώπινη επικοινωνία, η ζεστασιά των καθηγητών, οι οποίοι συζητούν με επιστημονικό-  κατανοητό λόγο διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως είναι οι............ εξής: κλινική ψυχολογία, κοινωνιολογία, συμβουλευτική, προληπτική ιατρική, ιστορία, φυσική, δημοσιογραφία, οικονομικά και περιβάλλον, πολιτικές επιστήμες, λογοτεχνία. 


Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο χαμηλό κόστος συμμετοχής (80 ευρώ ετησίως για 23 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις), στη συμμετοχή τοπικών φορέων και στην επιλογή των θεματικών αντικειμένων από τους ίδιους τους σπουδαστές, οι οποίοι αξιολογούν την προσπάθεια και επιλέγουν την ύλη, που θέλουν να διδαχτούν.

Παράλληλα, η σπουδαστική ταυτότητα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής κοινωνίας, που με προθυμία αγκάλιασαν το θεσμό. 

Η πρόσκληση για περαιτέρω διευκολύνσεις ανοιχτή, με όραμα την ανταποδοτικότητα και την κοινωνική εταιρική ευθύνη. Διευκολύνσεις στα αστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ φέρνουν τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι κατοικούν στα χωριά των νομών (μια φορά την εβδομάδα στις έδρες της ακαδημίας) . 

Στο μεταξύ, τα  αιτήματα για εξειδικευμένες ομάδες αυτογνωσίας αυξάνονται διαρκώς: Κατάθλιψη, προβλήματα αδιέξοδων σχέσεων, επαγγελματικός προσανατολισμός, κρίσεις πανικού, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών μερικά από τα συνηθέστερα. Η Ακαδημία των Πολιτών, ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των πολιτών καθιερώνει έκπτωση 50% για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και φοιτητές.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 80 ευρώ για όλες τις διαλέξεις με μοναδική εξαίρεση τη Λευκωσία (200 ευρώ το χρόνο λόγω αυξημένης δαπάνης μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών).

Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακόλουθες πόλεις ή περιοχές: Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκόπελος, Σκιάθος, Φάρσαλα, Μόλυβος, Μυτιλήνη, Άστρος Κυνουρίας, Χίος, Ηράκλειο Κρήτης, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, Καβάλα, Άρτα, Χαϊδάρι Αττικής, Ωραιόκαστρο, Καλαμάτα, Κως, Ξάνθη, Αλιβέρι Εύβοιας,  Αλεξανδρούπολη Μαγούλα-Ελευσίνα, Έδεσσα, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Κέρκυρα, Δήμος Στροβόλου Λευκωσίας, Αννόβερο Γερμανίας, Κέντρο της Αθήνας, Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Άργος, Βόλος, Δράμα κ.α.  

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορούν να γίνουν εγγραφές και στη Γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης   22510-54739       και στα  κινητά  με αριθμούς κλήσης:   6970069007  και   6981067776.  αλλά και στο email: academy@aigaion.org

Τα στοιχεία που απαιτούνται σε κάθε αίτηση είναι:

Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και email επικοινωνίας, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ (για την έκδοση της απόδειξης) και πιστοποιητικά έκπτωσης (κάρτα ανεργίας, φοιτητική ταυτότητα, βεβαίωση πολυτέκνων κλπ). 

Κάθε σύλλογος, εφόσον ενδιαφέρεται για εγγραφή των μελών του, δικαιούται εκπτώσεως της τάξεως του 50%. Στείλτε κατάλογο μελών με τα στοιχεία εγγραφής σε κάποια από τις Ακαδημίες στο academy@aigaion.org

Γενικές πληροφορίες για την Ακαδημία στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://civilacademy.ucoz.org/

Επίσης, η  ακαδημία των Πολιτών ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στην Διαδικτυακή Ακαδημία, μια διαδραστική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, με πολύ οπτικοακουστικό υλικό, βιντεοσκοπημένες -από τηλεοπτικό συνεργείο- διαλέξεις και εκπαιδευμένους - στη χρήση της - καθηγητές. Το Πρόγραμμα αυτό αφορά άτομα, που δεν έχουν πρόσβαση στις ζωντανές διαλέξεις της Ακαδημίας, με ετήσιο κόστος 60 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις ιδιόγραφες αιτήσεις τους στοacademy@aigaion.org με την ένδειξη « Για τη Διαδικτυακή Ακαδημία των Πολιτών»  ή να εγγράφονται τηλεφωνικά στον αριθμό κλήσης 22510-54739. Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο. Δεν απαιτείται η εγκατάσταση κανενός λογισμικού στον υπολογιστή. Στην πλατφόρμα ήδη υπάρχουν όλα τα αναγκαία βιβλία.

Όσοι εγγραφούν στη Διαδικτυακή Ακαδημία, και εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο ΚΕΔΔΥ Β' Αθηνών, υπό την εποπτεία της κ. Πανταζοπούλου Μαρίας (Προϊσταμένη) και με τον κ. Φρέρη Γεώργιο, Παιδοψυχίατρο, Υπεύθυνο Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ΚΨΥ του ΓΝΝΘ «Η Σωτηρία». 

Ο /η κάθε ενδιαφερόμενος- η μπορεί  να κάνει online αίτηση (για όποιο από τα προγράμματα της Ακαδημίας επιθυμεί) και στην εξής  ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://civilacademy.ucoz.org/index/online_aithsh/0-78. Αναλυτικές πληροφορίες για  την εγγραφή ενδιαφερομένων σπουδαστών – σπουδαστριών ανά περιοχή μπορείτε να αλιεύσετε από την ιστοσελίδα http://civilacademy.ucoz.org/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :