Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2012

Δραστηριότητα Γιάννη Βλασερού στη Νάξο

Στη Νάξο του  καλοκαιριού
Ο Γιάννης Βλασερός, καρδιολόγος, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί της καταγωγής του, στη Νάξο. Εκεί, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους συμπολίτες του –αποδεσμευμένος από τους πιεστικούς ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου- και να συζητήσει φλέγοντα θέματα της καθημερινότητας που δημιουργούνται από την υπάρχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και τοπικά θέματα πού απασχολούν τους κατοίκους της Νάξου.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε θέματα Υγείας, μεταξύ των......... οποίων το θέμα της μονάδας τού τεχνικού νεφρού του νοσοκομείου, η οποία δεν έχει ακόμα αρχίσει να λειτουργεί παρά το ότι το ίδρυμα έχει ήδη προμηθευτεί εξελιγμένα μηχανήματα...

Στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο συζήτησε με τους γιατρούς το θέμα της οικονομικής κάλυψης των ενεργών εφημεριών και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Είχε την χαρά να συμμετάσχει, όπως η παράδοση επιτάσσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του τόπου στις εορτάζουσες εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Φιλώτι, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Δαμαριώνα και της Αγίας Παρασκευής στο Πολύχνι και να επικοινωνήσει με εκκλησιαζόμενους.

Συμμετείχε σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στο Φιλώτι προς τιμήν των Νικηφόρου Βρεττάκου, Ιακώβου Καμπανέλλη και Γεωργίου Α. Μαγκάκη από τη Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών. Συμμετείχε, επίσης, στην «Συνάντηση των μουσικών που παίζουν τσαμπούνα, τουμπάκι και σουβλιάρι» στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Φιλωτιού. Στον Καλόξυλο παραβρέθηκε στην «Γιορτή της ελιάς» και στην Αγία Άννα στη «Γιορτή της πατάτας».

Παραβρέθηκε, επίσης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ησαία για την «Παναγία την Φιλωτίτισσα», που

εκδόθηκε από  την Ενορία της Εκκλησίας.

Στον αρχαιολογικό χώρο των Υρίων είχε την τύχη να παραβρεθεί στην εκδήλωση «Φως του Αιγαίου» - (Ν)άξιοι

Ποιητές και (Ν)αξιώτικη Μουσική, που διοργανώθηκε από την ΟΝΑΣ και τον δήμο Νάξου και στον χορό του Συλλόγου Δαμαριώνα είχε τη χαρά να συμμετέχει ενεργά και να διασκεδάσει.

Βρέθηκε, επίσης, στους Αγώνες Υγείας στο Φιλώτι που διοργανώθηκαν από τον ΑΜΣ Φιλωτίου εις μνήμην του ιατρού Παπαθανασίου και των αείμνηστων Λ.Μουστάκη, Κ.Νυκτερή και Λ.Χαμηλοθώρη.

Η τελευταία  εκδήλωση που παρακολούθησε ήταν στο Χαλκί και έγινε στη μνήμη του επιφανούς δικαστικού Γ. Τζανετή.

Ιδιαίτερη σημασία  απέδωσε στην συμμετοχή του σε τρεις αιμοληψίες, στη Δαμαριώνα στις 11 Αυγούστου που διοργανώθηκε με προσωπική του συμβολή για πρώτη φορά, στην Απείρανθο στις 12 Αυγούστου και τις επόμενες τρεις ημέρες στο Φιλώτι. Οι αιμοληψίες διοργανώθηκαν από  τους αντίστοιχους Συλλόγους των χωριών και απέφεραν μεγάλο αριθμό μονάδων αίματος –κάτι που δείχνει το αίσθημα αλληλεγγύης των Ναξιωτών απέναντι στο συνάνθρωπο.

Τέλος, στη συνέλευση του Ναξιακού Οργανισμού Βιοιατρικών

Επιστημών ορίστηκε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά την συμμετοχή  του στην πολύμορφη καλοκαιρινή

ζωή της Νάξου θα βρεθεί, από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου, στο

Μόναχο, όπου θα παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες του

στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας.

   





.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :