Κυριακή, Αυγούστου 26, 2012

Κάνει κόμμα ο Νικολόπουλος

Την πρόθεσή του να προχωρήσει μαζί με άλλα στελέχη από όλη την Ελλάδα στην ίδρυση ενός νέου φορέα πολιτικής παρέμβασης, θα ανακοινώσει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Patras Palace .  
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο νέος φορέας θα «βαφτιστεί» «Κίνημα αναγέννησης».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο enikos.gr ότι «το κίνημα πρεσβεύει στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων του λαϊκού κεντροδεξιού χώρου της............
Ευρώπης, όπως διαρθρώθηκαν και διατυπώθηκαν από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή».
«Πρόκειται για αντιμνημονιακό κίνημα που αποσκοπεί στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, στην προάσπιση του κοινωνικού κράτους και στην αλλαγή πολιτικής για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το κίνημα είναι εθνικό και ενωτικό και αποτελεί ανάχωμα στην ραγδαία άνοδο των πολιτικών άκρων», λένε συνεργάτες του πρώην υφυπουργού.
Στο ερώτημα εάν πρόκειται για ένα νέο «κομματικό μόρφωμα», οι ίδιοι απαντούν πως αυτοί αγωνίζονται για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς που θα προκύψει –σύντομα- αφού προβλέπονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Στενός συνεργάτης του Βουλευτή και γνωστός πανεπιστημιακός της πόλης των Πατρών,  έλεγε χαρακτηριστικά: «η ιστορία διδάσκει ότι η παράταξη μας γεννιέται αδιάκοπα και για αυτό βρίσκεται στην αρχή της πάντα».
«Ότι σώσεις μέσα στην αστραπή… καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει», απαντούν επίσης από το περιβάλλον του Νίκου Νικολόπουλου, αναφερόμενοι στο μέλλον του κινήματος μέσα σε αυτή την πολιτική «καταιγίδα».
«Πολλοί μαζί μπορούμε να γεννήσουμε το καινούριο. Η λαϊκή βάση της δεξιάς μπορεί να την αναγεννήσει. Η κοινωνική ενότητα είναι η δύναμη και η ώθηση μας. Εμείς θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να αποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών και όχι οι ξένοι ηγέτες και οι δανειστές της χώρας.», επισημαίνουν οι στενοί του συνεργάτες και προσθέτουν:
«και αν δεν υπάρχει δρόμος εμείς θα τον ανοίξουμε, η δύναμη της απόφασης μας είναι βράχος. Η προσπάθεια είναι αληθινή μόνο όταν πονάει. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στην πηγή των αξιών του Χριστιανικού Ευρωπαϊκού πολιτισμού που θα μπορούν να φέρουν την εθνική κοινωνική και πολιτική αναγέννηση. Αλλά για να φτάσεις στην πηγή πρέπει να ‘’κολυμπάς’’ αντίθετα με το ρεύμα… και όταν ο φόβος μεγαλώνει τότε βρίσκεσαι και στην σωστή πορεία!»
Σχολιάζοντας μάλιστα την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζουν ότι συνέφερε κάποιους: «Έτσι η παραίτηση Νικολόπουλου από το Υπουργείο Εργασίας συνέφερε κάποιους να την παρουσιάσουν ως πράξη «αναχωρητισμού» όμως εμείς γνωρίζουμε πως ο επερχόμενος ίσως να είναι αναχωρητής».
 
O ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πάντως δώσει από χθες μέσω Twitter, το στίγμα των επόμενών του κινήσεων, καθώς είχε γράψει: «Στη συγκέντρωση της Τετάρτης θα πω που πάμε…». Ενώ σχολιάζοντας τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ έγραψε μεταξύ άλλων:  «Από το Καστελόριζο στην ταράτσα της καγκελαρίας και από εκεί στα Ιλίσσια Πεδία … «εν τόπω χλοερώ».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :