Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2012

Γκ. Σρέντερ: «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα»

Την ώρα που καθημερινά πληθαίνουν τα πυρά εναντίον της Ελλάδας σχετικά με το αίτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ο Γκέρχαρτ Σρέντερ έρχεται να δηλώσει απόλυτα αλληλέγγυος του αιτήματος αυτό. 
Με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, από την Κω όπου παραθερίζει, απευθύνει έκκληση προς τους συμπατριώτες του πολιτικούς για: «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας», επειδή όπως προσθέτει: «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα σ΄αυτό το λαό». Ο 68χρονος πολιτικός χαρακτηρίζει: «απόλυτα συνειδητή» την..........
επιλογή του να παραθερίσει σε ελληνικό προορισμό, μια και όπως προσθέτει: «δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να δείξει κανείς αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό». 

Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που: «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωράει σε μεταρρυθμίσεις, ανανεώνεται, τότε θα πρέπει να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη», αφού όπως επεσήμανε δε μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται: «τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».


http://www.real.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :