Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

Για μια  σειρά από επείγοντα θέματα που  αφορούν την Άνδρο συζήτησε ο  βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος  κατά την προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή του στο νησί, στις 20 και 21 Αυγούστου.
Ο Νίκος  Συρμαλένιος επισκέφθηκε τον  χώρο της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Κοχύλου, η οποία κατέστρεψε μεγάλο τμήμα χορτολιβαδικών εκτάσεων. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Γλυνό και στον χώρο της πυρκαγιάς, αλλά και την επόμενη ημέρα στο δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν οι ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που υπάρχουν στο νησί. Παρά το.........
γεγονός ότι υπάρχει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις εξοπλισμού, καυσίμων κ.ά., καθώς και έλλειψη πόρων για την πυρόσβεση και την δασοπροστασία στο νησί της Άνδρου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κάλυψη του ενοικίου των γραφείων της Πυροσβεστικής από το Δήμο.  Η κατάσβεση της πυρκαγιάς επιτεύχθηκε κυρίως, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής με την πολύτιμη συνδρομή δεκάδων εθελοντών, που έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.
Επίσης, με τον δήμαρχο συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο, με την προσφορά της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής από το Ίδρυμα Μωραΐτη, καθώς και το θέμα της δραματικής συρρίκνωσης των πόρων του δήμου μετά τις νέες περικοπές που αποφασίστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο.
Ο Νίκος  Συρμαλένιος συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου, Ιωάννα Λεβαντή, από την οποία ενημερώθηκε για την μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζει το ζήτημα της έγκρισης της ίδρυσης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, γεγονός που οφείλεται σε γραφειοκρατικά κωλύματα από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών.
Κατά  τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χώρα της Άνδρου, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, όπου ενημερώθηκε από την προϊσταμένη του καταστήματος για τα προβλήματα των εργαζομένων μετά την υπαγωγή της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο βουλευτής παραβρέθηκε και στην τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων «Νίκος Θέμελης» το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου στη Χώρα της Άνδρου, όπου και επέδωσε λογοτεχνικό βραβείο του μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού  του Δήμου Άνδρου.
 
22/8/2012 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :