Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

Τζάμπα μάγκας και πάλι ο ΓΑΠ.

Με απευθείας ανάθεση η θέση του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς
ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ(http://www.statesmen.gr)
Οι σχετικές πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και οι διαρροές από το στρατόπεδο των απανταχού Σοσιαλιστών, οδηγούν στην εκτίμηση ότι o Γιώργος Παπανδρέου θα επανεκλεγεί δια περιπάτου στη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο περιθώριο του εκλογικού Συνεδρίου το οποίο διεξάγεται στο Cape Town.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου είχε............


εστιάσει την πολιτική προσοχή του στο να διατηρήσει την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προκειμένου να μην χάσει ακόμη ένα δημόσιο βήμα παρεμβάσεων, μετά την απώλεια της πρωθυπουργίας, και εν συνεχεία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι πρότινος, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκείνη δηλαδή που έχασε δια περιπάτου από τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2007, ενώ στις πρόσφατες, του 2012, δεν κατάφερε καν να είναι υποψήφια με τη στήριξη των Σοσιαλιστών, οι οποίοι προτίμησαν τον… άλλοτε σύντροφο ζωής της, Φρανσουά Ολάντ. Που στη συνέχεια, κέρδισε την Προεδρία της Γαλλίας.
Παρά τις παραδεχθείσες φιλοδοξίες της, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δεν θα θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον Γιώργο. Έτσι, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με διαδικασία… απευθείας ανάθεσης. Μια διαδικασία γνώριμη στον ίδιο, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
Με «απευθείας ανάθεση» του δόθηκε το 2004 το δαχτυλίδι της διαδοχής στην ηγεσία από τον Κώστα Σημίτη, τακτική που επανέλαβε ο ίδιος το 2012, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραλαμβάνει επίσης με «απευθείας ανάθεση» το ΠΑΣΟΚ, χωρίς δηλαδή αντίπαλο στην εσωκομματική διαδικασία διαδοχής.
Ο Σοσιαλισμός… στα καλύτερά του. Δηλαδή, στα χειρότερα για την κοινωνία, την πολιτική, πολλές φορές και για τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
ΕΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ..