Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Νέο κτύπημα δέχεται ο ελληνικός τουρισμός. από της δηλώσεις της TUI

Η  γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI, συμβουλεύει τους πελάτες της  που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να  πάρουν μαζί τους περισσότερα μετρητά για να μην «ξεμείνουν»  από χρήματα σε περίπτωση που η χώρα μας αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας.
Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμά του επικεφαλής του τμήματος της εταιρείας  για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο ,Μάρκους Μπρουχμίλερ, στην ιστοσελίδα (www.tui-deutschland.de) που απαντώντας σε  ερωτήματα  ανήσυχων πελατών  εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες  καλά θα κάνουν  να............ έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά για ασφάλεια.

Στη λογική αυτή  τους επισημαίνει ότι  οι πιστωτικές κάρτες τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν  και για αυτό  τους συμβουλεύει να έρθουν σε επαφή με την τράπεζα τους πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία.

Από τις « οδηγίες» του πρακτορείου δεν λείπει και η αναφορά στη διαμόρφωση νέων τιμών σε περίπτωση επιστροφής  στην δραχμή. Συγκεκριμένα σημειώνεται: « τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2011».

Ωστόσο, στο ίδιο σημείωμα διευκρινίζεται ότι στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, παρά τις  διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, ενώ  τονίζεται ότι δεν έχει παρατηρηθεί  "απολύτως καμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών".

Τέλος ,ο κ Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές ακόμη και εάν η χώρα βγει εκτός  ευρώ, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας .

Ενώ τους  καθησυχάζει ότι θα μπορούν  να ταξιδεύουν μόνο με την ταυτότητα τους χωρίς διαβατήριο αφού  η Ελλάδα  θα παραμείνει στην ΕΕ ακόμα και αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

www.rethymnoguide.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :