Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

«Ανυπόστατες και επικίνδυνες οι “τηλεοπτικές σκέψεις” των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία»

Γράφει ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης
Σε μια βαθύτατα τραυματισμένη οικονομία, με τις πληγές της να παραμένουν ακόμη ανοιχτές και τους πολίτες να έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και η ακυβερνησία ήρθαν να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.
Τα παραδείγματα προβάλουν ζωντανά μπροστά μας:
Πρώτο θύμα ο Τουρισμός που δέχτηκε καίριο πλήγμα και καταρρέει, καθώς οι ακυρώσεις των κρατήσεων αγγίζουν σε....... ορισμένες περιοχές ακόμη και το 40%. Θυμίζεται, ότι η συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας φτάνει το 18%.
Ακολουθεί, η πρωτοφανής υστέρηση των φορολογικών εσόδων – κατά 15% - πουσυνδέεται άρρηκτα – εκτός της ύφεσης – και με τη χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, γεγονός που οφείλεται στην απουσία πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών. Αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων του Προϋπολογισμού.
Η ζοφερή αυτή εικόνα ολοκληρώνεται με τις αόριστες, ανυπόστατες και επικίνδυνες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις, που εκτός των άλλων είναι αντιφατικές και κλονίζουν το αναγκαίο ψυχολογικό κλίμα που χρειάζεται η οικονομία μας, ειδικά σήμερα.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, μεταβάλλονται κάθε φορά ανάλογα με τον εκπρόσωπο της συνιστώσας του κόμματος που τις παρουσιάζει.
Άλλα υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Σταθάκης, άλλα ο κ. Στρατούλης, άλλα ο κ. Μηλιός, άλλα ο κ. Παπαδημούλης και άλλα ο κ. Γλέζος. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι πολίτες χρειάζονται ερμηνευτικό λεξικό προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα αόριστα και διαφορετικά νοήματα των προτάσεών τους.
Επίσης, σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που μιλούν τρομοκρατούν, φοβίζουν και τελικά βλάπτουν την οικονομία.
Προτάσεις που ακούστηκαν πρόσφατα σε τηλεοπτικά πάνελ περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, περί δήμευσης καταθέσεων, περί νέου φόρου στις καταθέσεις, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 20.000 € και περί νέου φόρου 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων, αποδεικνύουν ότι οι εκφραστές τους βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.
Επιπλέον, οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση του μνημονίου, όπου άλλοι μιλούν για ανατροπή, άλλοι για ακύρωση, άλλοι για καταγγελία και άλλοι για συνολική επαναξιολόγηση του σχεδίου, επιβεβαιώνουν ότι το ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από σύγχυση θέσεων και κρίση ταυτότητας.
Το παράδοξο είναι, ότι αυτό το κόμμα που πριν από λίγες μόλις μέρες αρνήθηκε να διαχειριστεί κυβερνητικές ευθύνες, σήμερα επιθυμεί εκ νέου από τους πολίτες να διευρύνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό.
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την Οικονομία. Απλά, παρουσιάζει αποσπασματικά σκέψεις αντιφατικές και αόριστες.
Σκέψεις, που από τη μια προετοιμάζουν νέες φορολογικές επιδρομές με έκτακτα χαράτσια σε επιχειρήσεις, καταθέσεις και νοικοκυριά με πρόσχημα τη γνωστή καραμέλα με μπόλικη ρητορική λαϊκισμού περί φορολόγησης πλούτου και αναδιανομής του.
Και από την άλλη, υπόσχονται μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο με 100.000 νέες θέσεις, αναδιάρθρωση (κούρεμα) του 28% των δανείων, κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και επιστροφή του, άμεση εξίσωση των κατώτερων αποδοχών στα 1.300 € το μήνα, αναδρομικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους 300 € μηνιαίως από το 2009 μέχρι σήμερα, αύξηση της κύριας σύνταξης στο 80% των συντάξιμων αποδοχών, επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ντόπιους και μετανάστες ώσπου να βρουν εργασία, αποστρατικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα), αναγνώριση της FYROM με το συνταγματικό της όνομα (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), επανακρατικοποίηση των οργανισμών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και υδάτινων πόρων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ), δημιουργία κοινωνικού φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ανάκτηση του δημοσίου ελέγχου σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, τουριστικές εγκαταστάσεις που «έχουν ξεπουληθεί» σε ιδιώτες, κρατικοποίηση όλων των τραπεζών, σχολεία ανεξίθρησκα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χορήγηση πολιτικού ασύλου στους λαθρομετανάστες και νομιμοποίησή τους. Προτάσεις που αποτελούν ένα ανεφάρμοστο και ανέφικτο κείμενο δημοσίων σχέσεων, που το μόνο που δεν λένε, είναι που θα βρεθούν τα χρήματα.
Μπροστά σε αυτή την ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» του Παπανδρέου φαντάζει ως αθώο ψέμα.
Αυτές είναι συνοπτικά μερικές από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάζονταν στο πρόγραμμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Πρόγραμμα, το οποίο κατά δήλωση του κ. Τσίπρα, θα τροποποιηθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Στο μεταξύ, οι πολίτες θα πρέπει υπομονετικά να περιμένουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν (αν τελικά τα καταφέρουν) για το πρόγραμμά τους.
Οι πολίτες, θα πρέπει να αξιολογήσουν με μεγάλη προσοχή τα προγράμματα των κομμάτων (σε όσα τελικά διαθέτουν), καθώς και το πόσο εφαρμόσιμα και ρεαλιστικά είναι.
Περιθώρια για πειραματισμούς, πλέον δεν υπάρχουν.
Στις 17 Ιουνίου, ο χρόνος μας τελειώνει οριστικά. Είτε η Ελλάδα θα παραμένει στο ευρώ και την Ε.Ε., είτε θα επιστρέψει στη δραχμή, την απομόνωση και στην απόλυτη εξαθλίωση. Και όχι μόνο αυτό, επιπλέον θα μετατραπούμε από χώρα θωρακισμένη πολιτικά και γεωπολιτικά μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., σε μια χώρα τριτοκοσμική, αδύναμη και ευάλωτη.
Όσοι κάνουν λόγο για καταγγελία του μνημονίου, ουσιαστικά μας οδηγούν κατευθείαν στη δραχμή. Αυτό, όμως, που αποκρύπτουν επιμελώς είναι ότι ταυτόχρονα η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα νέο μνημόνιο, αφού θα αναγκαστεί να δανειστεί υποχρεωτικά συνάλλαγμα για την εισαγωγή πρώτων υλών (πετρέλαιο κτλ), καθώς η χώρα μας δεν διαθέτει παραγωγική βάση.
Το μνημόνιο που σήμερα ζούμε, θα μοιάζει με όαση μπροστά στο εφιαλτικό νέο μνημόνιο και στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που θα ακολουθήσει.
Η χώρα μας, θα έχει υποστεί μια νέα εθνική τραγωδία…..


1
Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mailvroutsis@ivroutsis.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαλάκα Βρούτση, από το '74 μέχρι και σήμερα το πασοκ και η νδ κυβερνούσαν. Αν ο σύριζα είναι 1 φορά επικίνδυνος, εσύ εσείς είστε 10. Σεβαστείτε τους Έλληνες που πεινάνε, που μένουν στους δρόμους, που είναι άνεργοι και σταματήστε να κάνετε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις.