Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


ΟΙ  ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ  ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η παράταση της ακυβερνησίας με τη διενέργεια νέων εκλογών, η αβεβαιότητα για  την πορεία των πολιτικών πραγμάτων  στη Χώρα μας και η άσχημη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό  διαμορφώνουν αρνητικές και δυσοίωνες  προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Η αδιαλλαξία και οι ακραίες συμπεριφορές και  θέσεις πολιτικών κομμάτων και προσώπων καταστρέφουν το κλίμα ηρεμίας και  σταθερότητας που χρειάζεται η τουριστική μας οικονομία για να κρατηθεί ζωντανή και να ανακάμψει.
Οι  πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες  οφείλουμε να .....αναλάβουμε το μερίδιο  της ευθύνης που μας αναλογεί.
Η απόφαση  του εκλογικού σώματος στις πρόσφατες  εκλογές είναι δεδομένη και σεβαστή.  Τα μηνύματα της κάλπης συγκεκριμένα και σαφή. Εκτός από την τιμωρία  και την έκφραση αποδοκιμασίας  η εντολή των Ελλήνων ήταν «συνεργασία  για αλλαγή όσων πολιτικών αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και βλαπτικές,  προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση».
Είναι προφανές ότι η εντολή δεν ήταν «διαλύστε τη χώρα και οδηγήστε την  στην καταστροφή».
Οι  δέκα μέρες που πέρασαν από  τις εκλογές της 6ης Μαΐου υπήρξαν αποκαλυπτικές τόσο για τις πραγματικές προθέσεις των κομμάτων όσο και για τον τρόπο που ερμήνευσαν το μήνυμα της κάλπης.
Αυτό  το διάστημα αποκαλύφθηκε η φτώχεια  αλλά και η επικινδυνότητα  των  θέσεων και των ιδεών συγκεκριμένων  πολιτικών κομμάτων.
Η μονομερής  καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, που χαμηλόφωνα πλέον υποστηρίζει  ο κ. Τσίπρας και κραυγάζοντας ο κ. Καμένος θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε αιφνίδιο θάνατο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος ήταν πίσω από  κάθε προσφυγή για την παρεμπόδιση  δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων «π.χ. λιμάνια, βιολογικοί καθαρισμοί, χώροι διαχείρισης απορριμμάτων»  μιλάει σήμερα για ανάπτυξη. Το ίδιο κόμμα υποστήριζε την απεργία  των συνδικαλιστών της ΠΕΜΕΝ  και ουσιαστικά συνηγορούσε στο  θαλάσσιο αποκλεισμό των νησιών μας.
Ήταν  ο ΣΥΡΙΖΑ που στη Βουλή ψήφισε λευκό στην απόφαση διενέργειας  διαγωνισμού για την ανάθεση  των δεξαμενών του Πολεμικού  Ναυτικού στο Νεώριο.
Ήταν  ο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφιζε στη Βουλή  το νόμο για την άρση των εμποδίων και την ανάπτυξη του τουρισμού  κρουαζιέρας στα νησιά μας.
Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μέσα από το θολό και γενικόλογο πρόγραμμά  του μιλάει για την επιβολή  φόρου 1% επί του τζίρου όλων των  επιχειρήσεων!
Στο πλάι του ο κ. Καμένος που ήταν έτοιμος να ξεχάσει όλες του τις  διακηρύξεις περί «ζωντανέματος» των  δανειστών αν τον έκαναν πρωθυπουργό  και του έδιναν και το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας.
Είναι ο κ. Καμένος που με το ύφος και  το στυλ ηγέτη της Βόρειας Κορέας απειλεί τους πάντες στην Ευρώπη καταγγέλλοντας σατανικά σχέδια και διεθνείς συνομωσίες σε βάρος της χώρας μας. Κάθε του  ανακοίνωση αν την έπαιρναν σοβαρά στο εξωτερικό θα προκαλούσε αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της  χώρας μας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως οι έμποροι των ψευδαισθήσεων επιμένουν να παραπλανούν τους Έλληνες Πολίτες, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στη χώρα.
Η οικονομία  μας και ειδικότερα η τουριστική μας οικονομία εξαντλεί τα τελευταία  όρια αντοχής της.
Υπάρχει άμεση ανάγκη από οξυγόνο, το οποίο  σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας μπορεί να υπάρξει.
Από τις ερχόμενες εκλογές πρέπει να προκύψει Κυβέρνηση ευθύνης, που  θα αναλάβει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των όρων της δανειακής συνθήκης με ελάφρυνση των κοινωνικών επιπτώσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης.
Το  ΠΑΣΟΚ μπαίνει στη νέα μάχη, διατυπώνοντας μια ρεαλιστική και  βιώσιμη πρόταση σταδιακής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, με την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την ενίσχυση του τουρισμού  μας και την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη με αξιοπρέπεια και αυτοδυναμία.

Παναγιώτης Ρήγας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όλο μπίρι μπίρι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εσύ κ. Ρήγα τι έκανες τόσα χρόνια για τον τουρισμό? Το κόμμα σου τι έκανε για τον τουρισμό? Κάντε επιτέλους μια αυτοκριτική και αφήστε τους άλλους και την ακυβερνησία. Μήπως τόσα χρόνια ακυβερνησία δεν είχαμε!

Ανώνυμος είπε...

μεγαλε κατσε τωρα στο παγκο και συ και ο βενιζελοσ και τσοχατσοπουλοσ και εκεινο το παπαρι ο γιωργακης που μας πουλησε για ενα ξεροκομματο και μας γονατισε δυαλυοντας την Ελλαδα.Τουλαχιστον κρυφτειτε και μην εμφανιζεστε δημοσιως γιατι θα πεσει ραπισμα .ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα έπερεπε να αυχαριστείτε τον ελληνικό λαό που δε σας κρέμασε στις πλατείες. Όχι γιατί είναι ζώα αλλά γιατί ακόμα και σήμερα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ας τα κάνατε αυτά σε άλλη χώρα και δε θα είχατε την ευκαιρία να μπαρουφολογείτε πάνω από την ετοιμοθάνατη χώρα που η παρέα σας ΑΤΙΜΑΣΑΤΕ. Αναπαυθείτε και απολαύστε τη βουλευτική παχουλή σας σύνταξη που μας την παίρνετε από τον ιδρώτα μας ακόμα κι αν δε θέλουθμε. Τουλάχιστον εμείς δε ζούμε με μισθό του δημοσίου σε όλη μας τη ζωή.