Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

Ανακοίνωση της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μαθητή, μαθήτρια 
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή επιτυχία στις εξετάσεις που τώρα ξεκινάνε!
Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι εδώ δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και
οικονομικές θυσίες. Ξεπερνώντας τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματά σας στη μόρφωση και τη ζωή η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του........κεφαλαίου. Και μόνο γι’ αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Χωρίς άγχος, με ψηλά το κεφάλι, δώσε τη μάχη των εξετάσεων με πείσμα κι έχοντας επίγνωση ότι οι ατομικές προσπάθειες γίνονται στο έδαφος του ταξικού σχολείου, που σου βάζει εμπόδια. Γι’ αυτό και το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας.
Το μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, εκεί όπου έχουν θέση και μπορούν να βρουν δικαίωση τα όνειρα και οι προσδοκίες, οι δικές σου και της οικογένειάς σου!
Γι’ αυτό, όποιο δρόμο κι αν πάρεις μετά το σχολείο, είτε συνεχίσεις τις σπουδές σου, είτε ψάξεις για δουλειά για να βοηθήσεις την οικογένειά σου, μη συμβιβαστείς με τα προβλήματα και τα εμπόδια: μη συμβιβαστείς με το μέλλον -κόλαση που σου ετοιμάζουν, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, ήλιο με ήλιο για 400 ευρώ, με την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, με την πανάκριβη αμορφωσιά που σου ετοιμάζουν.
Μη δεχτείς να σε τρομοκρατούν, να σε εκβιάζουν, να σε φοβίζουν! Μη δεχτείς να σε κοροϊδεύουν!
Δεν υπάρχουν «εύκολες» και «μαγικές» λύσεις, με εσένα στη γωνία.
Με την ίδια μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό που χρειάζεται τώρα για να δώσεις τη μάχη των εξετάσεων, σκέψου, προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε στις μεγάλες μάχες που έχεις μπροστά!
Συμπορεύσου με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μπες στον αγώνα για όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της δεξιάς και αριστερής διαχείρισης του!
Το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το πρωτοπόρο που ψάχνεις, υπάρχει!
Είναι έξω από τα όρια αυτού του συστήματος.
Κοίτα όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Το δικαίωμά σου για μόρφωση χωρίς να πληρώνεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι!
Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι. Σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά! Ο λαός μπορεί να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, να παράγει για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :