Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Αντίθετη με τη ασφάλιση των μαθητών στην ING η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά το Δελτίο Τύπου του Αντιδημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Φωνή της Πάρου”, προς ενημέρωση της Παριανής κοινωνίας και σε ό,τι μας αφορά, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:
Όσον αφορά τα θέματα υγείας στο νησί μας τα δύο τελευταία  χρόνια που το κέντρο Υγείας έμεινε χωρίς την ειδικότητα του παιδιάτρου, αλλά και χωρίς άλλες ειδικότητες, δεν .....είδαμε καμία πρωτοβουλία και ενέργεια από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.
 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων καθώς και άλλοι φορείς του νησιού προσπάθησαν να αναδείξουν τις ελλείψεις στην Υγεία και να συμβάλουν στην κάλυψή τους, (π.χ. εμβολιασμός παιδιών, θεματικό δημοτικό συμβούλιο για την υγεία και την παιδεία,  αίτημα στη 2η ΔΥΠΕ για άμεση τοποθέτηση παιδιάτρου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κ.α.)
Δυστυχώς, oι υπηρεσίες Υγείας των κατοίκων της Πάρου και ιδιαιτέρως των παιδιών υποβαθμίζονται συνεχώς. Καμία ιδιωτική ασφάλιση ατυχήματος δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της υγείας των παιδιών μας, ούτε να υποκαταστήσει την έλλειψη παιδιάτρου, πόσο μάλλον με τον τρόπο που γίνεται. Ας ληφθεί υπόψη ότι οι γονείς κλήθηκαν να υπογράψουν δηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν τους όρους και την κάλυψη που παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Η πλήρης ανικανότητα και απραξία του Δήμου Πάρου στο πλέον αυτονόητο αγαθό της υγείας, ανάγει την επινόηση της εταιρείας ING για την ατομική ασφάλιση ατυχήματος των μαθητών σε δώρο του Δήμου. Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο το Δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για κάτι τέτοιο χωρίς να ερωτηθεί η σχολική κοινότητα και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νησιού.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων με δελτίο τύπου της στις 6 Απριλίου 2012 ανέφερε ξεκάθαρα την θέση της:
Βάσει του νόμου 2472/97 η Ένωση Συλλόγων Γονέων αρνήθηκε να συλλέξει  και να παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, και αντιπρότεινε να αναλάβει τη διαδικασία αυτή ο Δήμος Πάρου.
            Τα πολιτικά παιχνίδια και οι παρατάξεις είναι μακριά από τη φιλοσοφία της Ένωσης δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας της, η οποία καταδεικνύει ότι στόχος της είναι το καλό του συνόλου των παιδιών μας
           
             Πρέπει  να γίνει ξεκάθαρο προς όλους ότι ο ρόλος της ένωσης συλλόγων είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα, να προσπαθεί μαζί με τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία να βρει τρόπους αντιμετώπισης τους και όχι να εγγράφει άτομα σε πελατολόγια εταιριών.

            Είναι υποκρισία να χαρακτηρίζεται ως “έμπρακτη εκδήλωση ενδιαφέροντος” για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών  η ατομική ιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος,  τη στιγμή που υπάρχει πλήρης απουσία παιδιάτρων στο Κ.Υ Πάρου.
Οι προσπάθειες κάποιων να μας καταλογίσουν πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες  γίνονται εκ του πονηρού και θίγουν ένα σημαντικό θεσμό προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.




Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
 

Ο Πρόεδρος
Γεωργιάδης Δημήτρης
Η Γεν. Γραμματέας
Ραγκούση Κατερίνα

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :