Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Η πρόταση των επαγγελματικών φορέων Νάξου για το κλείσιμο της Χώρας

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ 
ΣΥΛ/ΓΟΣ ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ 
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛ/ΓΟΣ ΝΑΞΟΥ 
ΣΥΛ/ΓΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 
ΠΡΟΣ:
1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ Κ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΛΙΑΝΟ
3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑΞΟΥ
Θέμα: Άμεσο Κλείσιμο Κυκλοφορίας Οχημάτων στην Πόλη της Νάξου επί 24ωρου βάσεως 
Εμείς οι παραπάνω φορείς θα θέλαμε σχετικά με το παραπάνω θέμα να σας καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας: o Είμαστε σύμφωνοι με την προς έγκριση Κυκλοφοριακή Μελέτη αφού αφ’ ενός αποτελεί προϊόν Επιστημονικής γνώσης και Τεκμηρίωσης και αφ’ ετέρου και εμείς έχουμε πολλαπλώς επισημάνει την αναγκαιότητα της ύπαρξης της, ώστε να αποτελέσει τη βάση για διορθώσεις στο μέλλον, που θα τείνουν να φτάσουν την ιδανική συνισταμένη, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πόλης μας καθώς και.......... για την λειτουργία των επιχειρήσεων. 
o Το κλείσιμο της Πόλης (που προτείνουμε και εμείς πρώτοι από το 2005) είναι η ιδανική λύση να εφαρμοστεί εφ’ όσον πρώτα: 
+ Βρεθούν, Λειτουργήσουν τα περιφερειακά παρκινγκ τα οποία θα πρέπει να έχουν 1)διακριτή διαγράμμιση-αρίθμηση θέσεων 2) Επαρκή Φωτισμό  3) Φύλαξη των οχημάτων  4) Κόμιστρο Ενοικίασης (προτείνεται)  5) Ικανότητα φιλοξενίας του όγκου των οχημάτων που συνωστίζονται και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους χώρους την περίοδο της αιχμής. 
+ Εξασφαλιστεί η συχνή και διαρκής σύνδεση με λεωφορεία mini bus από τα παρκινγκ προς το εσωτερικό της Πόλης 
+ Εγκατασταθεί επαρκής και διαρκή σήμανση με ξεκάθαρα πληροφοριακά μηνύματα που θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια της κυκλοφοριακής συνείδησης και λειτουργίας 
+ Λειτουργήσει το μέτρο πιλοτικά στην χαμηλή περίοδο και γίνει βίωμα και συνείδηση για τους ντόπιους οδηγούς και πολίτες οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μοχλούς λειτουργίας του μέτρου και την υψηλή περίοδο. 
Τέλος σας επισημαίνουμε ότι για να λειτουργήσει ένα μέτρο πρέπει να είναι αποδεκτό από την κοινωνία. Να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες , να έχει ξεκάθαρη κατανοητή ταυτότητα, να περιφρουρείται, να ελέγχεται, να διορθώνεται και να βασίζεται στην ισότητα και στην ισονομία των πολιτών
Οι Επαγγελματικοί Φορείς
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

4) Κόμιστρο Ενοικίασης (προτείνεται)
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΕΕ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ??? ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ??? ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΩΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ Η ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ........ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ!!!! ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΥΣΑΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ??? ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ !!! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ !!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΕ.
Η ΝΑΞΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ 100-200 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!! ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ (ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) Η ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ!