Σάββατο, Μαΐου 26, 2012

Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗ ΗΓΕΤΗ

Γράφει ο Γιώργος Α. Βακόνδιος 
O Peter Drucker είναι αμερικανός συγγραφέας και αναγνωρίζεται διεθνώς ως γκουρού σε θέματα ηγεσίας. Πριν πεθάνει (2005) είχε γράψει: «Αποτελεσματική ηγεσία δεν είναι οι ωραίες αγορεύσεις και η δημοτικότητα. Η ηγετική ικανότητα ορίζεται από συμπεριφορές και αποτελέσματα!»
 Βεβαίως δεν έχω καμία απαίτηση ο κος Τσίπρας να αφιερώνει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να διευρύνει τους ορίζοντές του.
 Εξάλλου η απόσταση Κουμουνδούρου – Βουλή είναι τόσο μικρή ώστε να διακινδυνεύει να βρεθεί ως συνομιλητής με άτομα πέραν των........ ομοϊδεατών του.

Όμως ήλθαν οι εκλογές της 6ης Μαίου.

Η οργή και ο θυμός των ψηφοφόρων οι οποίοι ενδεχομένως και δικαιολογημένα δεν θέλησαν να ψηφίσουν με γνώμονα το μέλλον της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά ψήφισαν παρορμητικά σε σχέση με την εξουθενωτική οικονομική συγκυρία, έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και τον κύριο Τσίπρα ηγέτη της αριστεράς (ο όρος αριστερά αμφισβητείται αλλά ο ίδιος έτσι δηλώνει).

Για να φθάσει εκεί ήταν αρκετές οι ωραίες (λαϊκίστικες) αγορεύσεις και η υψηλή δημοτικότητα.

Όμως ότι ήταν αρκετό πριν τις εκλογές απεδείχθη ότι δεν είχε εφαρμογή (αποτέλεσμα) μετά τις εκλογές. Τι απεδείχθη ως αποτέλεσμα του διαστήματος από τις 6 Μαίου έως σήμερα;

Ο «ηγέτης» δεν είχε πρόγραμμα.

Ο «ηγέτης» δεν είχε τη δυνατότητα να επιβληθεί στα στελέχη του και τις συνιστώσες του κόμματος του.

Ο «ηγέτης» δεν γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Ο «ηγέτης» δεν επιθυμεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν.

Συμπερασματικά ο «ηγέτης» δεν είναι καθόλου αποτελεσματικός. Άρα δεν είναι «ηγέτης» αλλά είναι ένας απλός καιροσκόπος.

Τα αποτελέσματα του καιροσκοπισμού είναι γνωστά. Καταρχάς ακυβερνησία της χώρας και μετά υποσχέσεις και εξαγγελίες κάθε είδους από τον ίδιο και τα στελέχη του (προσλήψεις, μεταναστευτικό, κρατικοποιήσεις, μονομερείς ενέργειες για τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας, φορολογίες μη εφαρμόσιμες, δήμευση καταθέσεων κλπ.) που έχουν σαν αποτέλεσμα τεράστια ζημιά για τη χώρα και επιδείνωση όλων των οικονομικών μεγεθών.

Σαν καιροσκόπος ολκής ο κος Τσίπρας προσπάθησε να εξασφαλίσει την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και σχεδίασε ένα ταξίδι σε Παρίσι και Βερολίνο προσπαθώντας να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ.

Τα αποτελέσματα και εδώ είναι γνωστά.

Εκτός του ότι θεωρήθηκε επικίνδυνος, θρασύς και αυθάδης, δημιούργησε και μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εταίρους της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για εμάς και όλους τους Ευρωπαίους δεν θα κληθεί να αναμορφώσει την οικονομική και κοινωνική στρατηγική της νομισματικής ένωσης.

Μετά από όλα αυτά προτείνω όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά να σταματήσουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη.

Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις επικίνδυνες και λαϊκίστικες θέσεις και εξαγγελίες του, διότι υπάρχει ο κίνδυνος σε μία χώρα όπου ο θυμός βασιλεύει να δείχνουμε ότι όλα αυτά έχουν κάποια αξία.

Ας τον αντιμετωπίσουμε ως έναν απλό Τσιπρανδρέου.


Γιώργος Α. Βακόνδιος
Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ. Βακόνδιέ.
Θα ήθελα απαντήσεις για την μετενέργια τι έχει σκοπό ο αρχηγό σας να κάνει? Για τους μισθούς των 450 ευρώ τι έχει σκοπό να κάνει? Για την ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα που έλαβε κρυφά εχθές, από την Ευρώπη που κατά τα αλλά δεν μας φοβάται και θα μας διώξει, πείστε πρώτα το εαυτό σας για αυτά που λέτε και μετά τα λέτε, 100 εκατομμύρια ευρώ τι θα κάνει? Για το χαράτσι της ΔΕΗ που αρχικά έχει συμφωνείς μιας και συγκυβερνούσε όταν έγινε τι θα κάνει? Για τον τρελό πλέον ΦΠΑ τι θα κάνει? Ποιους θα στείλει φυλακή και θα τους πάρει της περιουσίες τους προς όφελος του κράτους για Ζίμενς ( την Ντόρα μήπως ) Χρηματιστήριο, Οπλικά συστήματα, Βατοπέδι, κ.τ.λ.? Αρχικά αυτά θυμήθηκα, όχι αερολογίες και ευχολόγια, αυτά τα στείλαμε εκεί που έπρεπε στης προηγούμενες εκλογές, τώρα θα πάρετε το μήνυμα και εσείς που ως φαίνεται δεν το πήρατε, την ώρα που η Ελλάδα που τόσο κόπτεστε να την σώσετε θρηνεί 2500 αυτοκτονίες και 750000 κλειστά μαγαζιά 1500000 εκατομμύριο ανέργους ήμαστε στον πάτο και εσάς σας νοιάζει ο Τσίπρας, μπράβο κ. Βακόνδιε, σώστε μας από τον Τσίπρα για τα αλλά δεν βάριεστε εσύ πεινάς άλλοι έχουν το πρόβλημα, και πάλι ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε.
Ο αγράμματος.