Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Αυτή η απίστευτη δήλωση έγινε από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση αυτή διαφοροποιείται από τον καταιγισμό δηλώσεων που προκάλεσε η ανεύθυνη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι η έννοια της «διεκδίκησης» της παραμονής μας στη Νομισματική Ένωση. Μέχρι τώρα, η παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ ήταν δεδομένη υπό την...... προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις προς τους εταίρους μας.
Μπορεί να είναι μια μεμονωμένη δήλωση αλλά δείχνει πόσο αλλάζει το κλίμα εκτός Ελλάδος λόγω της ακυβερνησίας της χώρας, την οποία προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ακυβερνησία του τόπου συνοδεύεται από μια σειρά θέσεων και δηλώσεων της ηγεσίας και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πέραν της ανησυχίας στο εξωτερικό, προκαλούν τεράστια ζημιά και στην εσωτερική αγορά.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
-          Ακύρωση του μνημονίου και καταγγελία δανειακής σύμβασης (Α.Τσίπρας)
-          Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο Ευρώ (Μ. Γλέζος)
-          Χρησιμοποίηση ιδιωτικών καταθέσεων για δανειοδότηση επιχειρήσεων ( Δ. Στρατούλης)
-          Υποχρεωτικός δανεισμός του κράτους σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 Ευρώ (Μ. Γλέζος)
-          Επανακρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ
-          Έκτακτη φορολογία 1% επί του τζίρου επιχειρήσεων
-          Πρόσληψη 100.000 νέων υπαλλήλων στο δημόσιο
-          Νομιμοποίηση μεταναστών και επέκταση σε όλους του επιδόματος ανεργίας κλπ.
-          Έκτακτη φορολόγηση ναυτιλίας
Η ζημιά είναι τεράστια.
Σε μέρα έγιναν αναλήψεις 860 εκατομμύρια Ευρώ. Οι πλοιοκτήτες επισπεύδουν την αλλαγή σημαίας σε πλοία που έφεραν την Ελληνική. Πάγωσε τελείως η αγορά ακινήτων. Σταμάτησε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα. Πολλαπλασιάζεται η στρατιά των ανέργων. Η τουριστική αγορά είναι σε ορισμένες περιοχές μειωμένη έως και 40% και η μείωση των πωλήσεων λιανικής μόνον στις αλυσίδες super market εκτιμάται στα δύο δις Ευρώ.
Την ίδια στιγμή στο εξωτερικό οι πάντες ασχολούνται με τον κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί εξ ανάγκης εκτός Ευρώ. Το Eurogroup, η Κεντρική Τράπεζα, η Commission, το Ευρωκοινουβούλιο, οι ηγέτες των κρατών – μελών της Νομισματικής Ένωσης, οικονομολόγοι επιπέδου Κρούγκμαν, η σύνοδος των ισχυρότερων κρατών του κόσμου, όλοι μα όλοι λένε ένα πράγμα. Σοβαρευτείτε, αποφασίστε ότι θέλετε να μείνετε στο Ευρώ, σεβαστείτε τις υποχρεώσεις σας και βρείτε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να διαπραγματευθεί επί μέρους βελτιώσεις της δανειακής σύμβασης και μέτρα ανάπτυξης.
Ο κος Τσίπρας όμως έχει ως αντίλογο μια μοναδική λογική. Εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός Νομισματικής Ένωσης, ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Επομένως δεν τον ενδιαφέρει εάν θα καταστραφεί η Ελλάδα, αρκεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, στις τελευταίες τοποθετήσεις του, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αλλάξει την οργάνωση και τη λογική ολόκληρης της Νομισματικής Ένωσης για να μην την καταστρέψει.
Συμπέρασμα: Δεν τον ενδιαφέρει εάν θα εξαθλιωθεί ο Ελληνικός λαός, αρκεί να υποφέρουν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης.
Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι εστάλη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για να ενημερώσει επισήμως για τους κινδύνους που διατρέχουμε και η κα Μέρκελ εκφράζει απαράδεκτες «σκέψεις» για δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Γιώργος Α. Βακόνδιος
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Γιώργος Α. Βακόνδιος
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Θα αγωνιστώ για την παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για πολύ συγκεκριμένους λόγους:
- Για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.
- Για να προστατεύσουμε την ευημερία των κατοίκων των Κυκλάδων, να κάνουμε κατανοητές τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού συμπλέγματος,το πιο όμορφο μέρος του κόσμου και να επιλύσουμε τα σημαντικά προβλήματα των νησιών μας.
- Για να διασφαλίσουμε τις συγκοινωνίες που κινδυνεύουν, την υγειονομική περίθαλψη που σχεδόν δεν υπάρχει, το νερό που πληρώνουμε χρυσό, να παλέψουμε για την ανεργία που μαστίζει τους νέους, να οργανώσουμε σωστά τον τουρισμό μας και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
- Για να επιμείνουμε κι επιτέλους να γνωρίσουμε και να παραπέμψουμε στην δικαιοσύνη αυτούς που έφεραν την Ελλάδα και τις Κυκλάδες στην χρεοκοπία. Για να μάθουμε ποιοι τα φάγανε, γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.
- Για να υπάρχουν στην επόμενη βουλή ικανοί άνθρωποι που θα έχουν την δυνατότητα να καταλαβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, θα ξέρουν να διαπραγματευτούν και θα γνωρίζουν τις ανάγκες της πραγματικής ζωής. Της ζωής του καθημερινού μόχθου και της δημιουργίας.
Αυτό το φανταστικό γυάλινο κόσμο είναι που οραματίζετε και μας τάζει ο κ. Βακόνδιος να μας φτιάξει, που ζει εδώ? από αερολογίες φάγαμε. Θέλετε και τον τίτλο των παραπάνω δηλώσεων του «Αγανάκτησα να μας διοικούν αγράμματοι» αναφέρετε φυσικά στο Πασοκ συγνώμη ΝΔ2 που κυβερνούσε μα τι λέω συγκυβερνούσαν ΝΔ1 και ΝΔ2 άρα να φέρουμε πάλι στο προσκήνιο τους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ να μας σώσουν? Ο λαός ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1.500.000 άνεργοι
750,000 κλειστα μαγαζιά
450 ευρώ μησθός
Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, Ζιμενς, Υποβρύχια, Πακέτα Ντελορ, Πακέτα Σαντερ, Βρόμικα ομόλογα, Δάνεια κομμάτων, Πελατειακή πολιτική διορισμών, Υπόσχεση Βενιζέλου Σαμαρά στον Μπομπολα (mega) για διαχείριση των σκουπιδιών σε όλη την επικράτεια, κ.τ.λ.