Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ

Η πολιτική της καταγγελίας και της άρνησης καταστρέφουν την οικονομία και την χώρα
 Τα κόμματα που οικοδόμησαν την προεκλογική τους τακτική στην καταγγελία και την άρνηση, πανικοβλήθηκαν όταν βρέθηκαν μπροστά στην ευθύνη να κυβερνήσουν.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι στόχος τους και προορισμός τους ήταν και παραμένει η εύκολη, μηδενική και καταστροφική αντιπολίτευση. Χωρίς πρόγραμμα χωρίς θέσεις και με βαθειά άγνοια για το πώς λειτουργεί η αγορά, η οικονομία και η Ευρώπη, αναλώνονται σε...... γενικολογίες σε λεονταρισμούς και σε φτηνούς πολιτικούς «τσαμπουκάδες»
Με την τακτική τους αυτή εξαντλούν κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, διαιωνίζουν την ακυβερνησία, προκαλούν αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες και οδηγούν την οικονομία στην πλήρη καταστροφή.
Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου – με την ψήφο των πολιτών- πρέπει να προκύψει άμεσα σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα μας να εκπροσωπηθεί υπεύθυνα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη με αντικείμενο την αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος.
Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη σταθερότητας και ευθύνης απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες με συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα σημεία της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

        Την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να μην υπάρξει καμία περεταίρω μείωση εισοδήματος των Ελληνικών νοικοκυριών.
        Την επαναδιαπραγμάτευση της νομοθεσίας για την ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
        Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με στρατηγικό κύριο μέτοχο το Ελληνικό δημόσιο ώστε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις και να  ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.
        Να ενισχυθεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων η αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και να επανακινήσει  η οικονομία.


        Να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης που έχουν σχεδιαστεί για όλες τις περιφέρειες της χώρας.
        Να αυξηθούν οι πόροι για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές και το κυριότερο δεν βάζουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Η διαπραγμάτευση αυτή είναι σήμερα εφικτή για δυο λόγους.
Πρώτον γιατί με σκληρή διαπραγμάτευση εξασφαλίστηκε η δανειοδότηση της χώρας και μειώθηκε δραστικά το δημόσιο χρέος και δεύτερον γιατί οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι πιο ευνοϊκοί για την χώρα μας, μετά την εκλογή του σοσιαλιστή Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. 
Όσοι σήμερα μιλούν για μονομερή καταγγελία και ακύρωση των δανειακών συμβάσεων οδηγούν τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στην χρεοκοπία.
Παίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι των κερδοσκόπων που θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή και των «γερακιών» της συντηρητικής Ευρώπης που θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ.
Οι Έλληνες πολίτες είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψουν στου πολιτικούς «τζογαδόρους» να παίξουν την μοίρα της χώρας στα ζάρια.
Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχτεί ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστερής προοδευτικής παράταξης προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση ευθύνης και σταθερότητας.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει όρθια και η ελπίδα για έξοδο από την κρίση ζωντανή.
Οι πολίτες έχουν και πάλι το λόγο, αλλά και την ευθύνη για το μέλλον της πατρίδας


Παναγιώτης Ρήγας
Υπ. Βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ

Στρ. Παπάγου & Σικίνου 2, 84100 Ερμούπολη-Σύρος, Τηλ.:22810 84789, 22810 87300, Fax:22810 85111
Βουλής 4, 10562 Αθήνα, Τηλ.:210 3706377, Fax:210 3706577
E-mail: p.rigas@parliament.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ρε τακη ...... δεν γαμιέσαι λίγο !!!! δεν είδες τι έπαθε το κόμμα σου .. κάτσε στα αυγά σου και κόψε τις μαλακίες ,η πήγαινε στον οαεδ και δήλωσε άνεργος !!!! αι στο διάολο όλοι σας κομματόσκυλα .........

Ανώνυμος είπε...

Ρηγάκο, το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου το είδες; Τι δεν καταλαβαίνεις; Πήγαινε αγόρι μου στο εξοχικό σου να απολαύσεις το καλοκαιράκι!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρήγα παραπαίετε, γίνεστε ο χειρότερος στην παροχολογία, εκτός και αν συναγωνίζεστε στης κολοτούμπες τον αρχηγό της ΝΔ, μιας και είχατε κατά νου να συγκυβερνήσετε. Αν είστε σοβαροί κ. Ρήγα που μου κάνετε υπουργούς τον Άδωνη και τον Βορίδη, αυτά δεν σας τα συχωράει κανένας, ούτε και αυτοί που παραμένουν στο Πασοκ…………….ΝΔ2 αλλά θες από βόλεμα, ανάγκη ασφάλειας, ή εκφοβισμό δεν φεύγουν.