Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Την μείωση των τιμολογίων της ΑΕΠΙ ζητά ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Την μείωση των εισφορών των καταστημάτων προς την ΑΕΠΙ σε ποσοστό -30% από τις εισφορές που έδωσαν τον περασμένο χρόνο ζητά  ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου.
Στην επιστολή που εξέδωσε επισημαίνει , μεταξύ άλλων,  την τραγική  κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου λόγω της οικονομικής κρίσης τονίζοντας  χαρακτηριστικά: " Για να μπορείτε να εισπράττετε θα πρέπει να βρίσκετε την πόρτα του μαγαζιού ανοικτή και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατανοήσετε τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και να προχωρήσετε στη μείωση που σας ζητάμε γιατί η κρίση χρειάζεται αλληλοβοήθεια."
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Α.Ε.Π.
Υ/ο Εμπορικού Διευθυντή Δημόσιας Εκτέλεσης κ. Γκιόκα Ιωάννη
 Κοιν.1) Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παντελή Γρετζελιά
2) Εισπράκτορα Νάξου Μανώλη  Γεροντάκη
3) Π.Ο.Ε.Σ.Ε
4) Επιμελητήριο Κυκλάδων,
5) Μ.Μ.Ε
Θέμα: Αδυναμία πληρωμής εισφορών Α.Ε.Π.Ι
Κύριοι,
Το Σωματείο Μαζικής  Εστίασης Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων (Κουφονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς) μετά από....... την απόφαση  του Δ.Σ του σας γνωστοποιεί  τα εξής:
  • Επειδή ο κλάδος μας διανύει την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών.
  • Επειδή η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων μας ξεπερνά το 40% και σε πολλές περιπτώσεις και το 50%
  • Επειδή οι πρόσφατες αυξήσεις (Φ.Π.Α, Φορολογία, ΔΕΚΟ, Προμήθειες πρώτων υλών κα) έχουν επιβαρύνει δραματικά την λειτουργία των επιχειρήσεων Εστίασης
  • Επειδή μέτρα όπως η απαγόρευση του καπνίσματος η διατήρηση του Δημοτικού Φόρου 0,50 &  5% συνεχίζουν να ισχύουν.
  • Επειδή στην περιοχή μας το 80% των επιχειρήσεων είναι εποχιακές και ήδη γνωρίζουν μείωση της τάξης του 30% με αβέβαιο μέλλον, αφού οι μήνες Απρίλιος-Μάϊος τους οποίους μας επισκέπτονταν ξένοι πέρασαν και τους επόμενους μήνες που περιμένουμε (;;;;;)  τους Έλληνες, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.
  • Επειδή τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω είναι: 1) τα δεκάδες λουκέτα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις κάθε μέρα
  • 2) Οι εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει ακόμα
  • 3) η αδυναμία πληρωμής από τους επαγγελματίες σε βασικές υποχρεώσεις της επιχείρησης που αναστέλλουν την λειτουργία της αλλά και διώκονται γι αυτές ποινικά και
  • Τέλος επειδή οι επαγγελματίες όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας  διακατέχονται από αισθήματα: Απόγνωσης, Ανασφάλειας, Κατάθλιψης, Αγανάκτησης αλλά και Έκρηξης στην συμπεριφορά τους όπως αποδεικνύεται και από τις χιλιάδες αυτοκτονίες αλλά και από τις δολοφονικές απόπειρες.

Για όλους  αυτούς τους λόγους ζητάμε την μείωση των εισφορών των επαγγελματιών  προς την εταιρείας σας σε ποσοστό -30% από τις εισφορές που έδωσαν τον περασμένο χρόνο. 
Για να μπορείτε να εισπράττετε  θα πρέπει να βρίσκετε την πόρτα  του μαγαζιού ανοικτή και για  να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατανοήσετε  τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε  και να προχωρήσετε στη μείωση που σας ζητάμε γιατί η κρίση  χρειάζεται αλληλοβοήθεια. Πέρα όλων των  άλλων (που αφορούν την ΑΕΠΙ και είναι πολλά) δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κατά ποία λογική θα πρέπει οι δημιουργοί (στους οποίους η Εταιρεία σας αποδίδει τα δικαιώματα) να εξακολουθούν αμείβονται με τα ίδια ποσά σε ένα οικονομικό περιβάλλον που καταρρέει ολοκληρωτικά και όλοι έχουν υποστεί μειώσεις;;;;;; Το κασέ τους από τις άλλες τους εμφανίσεις είτε είναι CD, η πίστα ή συναυλία δεν έχει μειωθεί δραματικά;;;!!! Περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας.
Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος                                   Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
«ΝΑΞΟΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»  Περιφερειακός Χώρας Νάξου Τ.Κ.: 84300 Νάξος, Κυκλάδων
                                                  Τηλ.: 22850-23011 FAX: 22850-23211
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :