Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2010

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Ένα ολόκληρο κράτος ασχολείται με την ιθαγένεια των λαθρομεταναστών και δυόμισι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το 66% του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί από 93.000 δωρητές για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, παραμένει ακόμη στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος !!!!!!
Από τα 198 εκατομμύρια ευρώ -που ξεπέρασαν τα 208 με τους τόκους- έχουν διατεθεί τα 76,6 (55,27 για το πρόγραμμα ανοικοδόμησης κι επισκευής κτισμάτων), ενώ παραμένουν αδιάθετα 131,7 εκατομμύρια...
Το λέμε και το ξαναλέμε, υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα σ αυτήν την χώρα, πρώτης προτεραιότητας, προβλήματα που ζητούν άμεση λύση.
Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα χωριά της Ηλείας περιγράφεται από τοπικούς παράγοντες ως δραματική, ενώ πολλοί τονίζουν πως δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στις 11 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε την Ηλεία και υποσχέθηκε ότι, θα ψηφιστεί, εντός του Φεβρουαρίου, στη Βουλή το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :