Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ των κατόχων κυπριακών διαβατηρίων που ήλθε στο φως της δημοσιότητας περιέχει τα εξής ονόματα:
Χασάν Μποζέρ, «Πρόεδρος» της «Βουλής» της «ΤΔΒΚ».
Σονάι Μποζέρ, σύζυγος του «Προέδρου» της «Βουλής».
Μουσταφά Καγίμζαντε, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Δ/νσης Ευαγών Ιδρυμάτων».
Κεμάλ Ντουρούστ, «Υπουργός Παιδείας».
Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, «ΥΠΕΞ».
Ερσίν Τατάρ, «Υπουργός» Οικονομικών.
Τουντζέρ Αρίφογλου, μέλος του Δ.Σ. της «Κεντρικής Τράπεζας».
Αχμέτ Κασίφ, «Υπουργός» Υγείας.
Εσέν Κιαμίλ, «ΥΠΕΣ».
Σουνάτ Ατούν, «Υπουργός» Δημοσιονομικών.
Χασλέτ Έρογλου, κόρη του ψευδοπρωθυπουργού.
Γκεντζάι Έρογλου, κόρη του ψευδοπρωθυπουργού.
Διχοτόμηση και κυπριακό διαβατήριο......
Μισούν τους Ελληνοκύπριους, αλλά τα προνόμια-προνόμια

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙτου κατοχικού καθεστώτος, οι οποίοι εκφράζουν διχοτομικές θέσεις στο Κυπριακό είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος και του κόμματος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Έρογλου και οι οικογένειές τους ενώ ψωνίζουν από τις ελεύθερες περιοχές, κυκλοφορούν φιρμάνια πως πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Πρέπει, όπως αναφέρουν, οι Τουρκοκύπριοι να ψωνίζουν μόνο από τα κατεχόμενα. Η υπόδειξη αυτή δεν φαίνεται να ισχύει και για τους ίδιους. Πρόσφατα τουρκοκυπριακή εφημερίδα έγραψε πως σύζυγοι ψευδοϋπουργών έρχονται στις ελεύθερες περιοχές με τα «κρατικά» οχήματα και ψωνίζουν από υπεραγορές.

Χθες, η τουρκική εφημερίδα «Γενί Φακ» σε ρεπορτάζ της αναφέρεται σε μεγάλο αριθμό πολιτικών και γραφειοκρατών, οι οποίοι «αντιπολιτεύονται σφόδρα τις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κύπρο, αλλά την ίδια ώρα είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο είναι ο «Πρόεδρος» της ψευδοβουλής Μποζέρ, ο «ΥΠΕΞ» Οζγκιουργκιούν, ο «Υπουργός» Οικονομικών Τατάρ και ο «Υπουργός» Παιδείας Ντουρούστ οι οποίοι έχουν λάβει διαβατήρια Κυπριακής της Δημοκρατίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι διαβατήριο της Κ.Δ. έχει λάβει και ο «Υπουργός» Υγείας Κασίφ, αλλά και ορισμένοι ανώτατοι γραφειοκράτες. Αναφέρεται, ακόμη, ότι εκτός των ατόμων αυτών κυπριακά διαβατήρια έχουν λάβει οι σύζυγοι και τα παιδιά τους. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι και ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου καθώς και τα παιδιά του κατοχικού ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο Γ.Γ. του Συνδικάτου Τ/κ Διδασκάλων, Ελτσίλ, ο οποίος φέρεται να ανακίνησε το θέμα αυτό, δείχνοντας την αντίδρασή του σε αυτή την κατάσταση είπε: «Ή να σταματήσουν να παρεμβάλλουν εμπόδια στις ειρηνευτικές συνομιλίες ή να παραδώσουν τα διαβατήρια της «ΤΔΒΚ» που κρατούν στα χέρια τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι αυτοί, οι οποίοι αντιπαρατίθενται στους Ελληνοκύπριους με εθνικιστικές θέσεις και διαθέτουν «ταυτότητα» της «ΤΔΒΚ», το να απευθύνονται την ίδια στιγμή στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να λάβουν διαβατήριο, αποτελεί μια μεγάλη αντίφαση, καλώντας τα άτομα εκείνα, τα οποία με τη διπρόσωπη πολιτική τους τραβούν την προσοχή πάνω τους στην «ΤΔΒΚ», να συμπεριφέρονται έντιμα.
Προνομιούχοι παντού και πάντα

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ των κατόχων κυπριακών διαβατηρίων που ήλθε στο φως της δημοσιότητας περιέχει τα εξής ονόματα: Χασάν Μποζέρ, «Πρόεδρος» της «Βουλής» της «ΤΔΒΚ». Σονάι Μποζέρ, σύζυγος του «Προέδρου» της «Βουλής». Μουσταφά Καγίμζαντε, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Δ/νσης Ευαγών Ιδρυμάτων».
Κεμάλ Ντουρούστ, «Υπουργός Παιδείας».
Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, «ΥΠΕΞ».
Ερσίν Τατάρ, «Υπουργός» Οικονομικών.
Τουντζέρ Αρίφογλου, μέλος του Δ.Σ. της «Κεντρικής Τράπεζας».
Αχμέτ Κασίφ, «Υπουργός» Υγείας.
Εσέν Κιαμίλ, «ΥΠΕΣ».
Σουνάτ Ατούν, «Υπουργός» Δημοσιονομικών.
Χασλέτ Έρογλου, κόρη του ψευδοπρωθυπουργού.
Γκεντζάι Έρογλου, κόρη του ψευδοπρωθυπουργού.

Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

ΤΟ θέμα των κυπριακών διαβατηρίων, που κατέχουν Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος απασχολεί τα τουρκικά ΜΜΕ. Η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», με τίτλο «Οι οικείοι του Ερογλου έλαβαν ε/κ διαβατήρια» έγραψε χθες ότι ήλθε στην επιφάνεια το γεγονός πως ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος αντί της επανένωσης της Κύπρου προτιμά το διαχωρισμό, κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτή της θέσης του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο η οικογένεια Έρογλου, όσο και «υπουργοί», αλλά και ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδοβουλής έχουν λάβει διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εφημερίδα, παραθέτει τα ονόματα αυτών που κατέχουν τα διαβατήρια με τη σημείωση ότι ο Ερογλου σε προχθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγός του διαθέτουν τέτοια διαβατήρια. Η εφημερίδα «Μπούγκιουν» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Ερογλου: Δεν έχω ε/κ διαβατήριο».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :