Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ"

Φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος για την αναίτια επίθεση που δέχτηκε ο Σύλλογος από δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ", έστειλε την εξής επιστολή:
Κύριε Καρανίκα.
Αισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να απαντήσουμε σε άρθρο ,της κατά τα άλλα έγκριτης εφημερίδας σας « Κυκλαδική » , της οποίας τη σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα καθώς και το λειτούργημα που επιτελεί, έχουμε πολλάκις επισημάνει, με γραπτές και προφορικές μας αναφορές.
Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της 18/01/2010 και συγκεκριμένα στη στήλη « Τι μας έπεισε και τι δεν μας έπεισε» του συντάκτη σας κυρίου Βασίλη Γρηγορόπουλου που αναφέρετε στο Σύλλογο μας το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης « Νάξος – Φιλοξενία». Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα Μέλη μας τα οποία εξοργίστηκαν και ενοχλήθηκαν πολύ. Πρόκειται για ένα άρθρο ανυπόστατο, αναξιοπρεπές, άδικο, αβάσιμο, άστοχο, κατάπτυστο με εμφανή στοιχεία εμπάθειας και ειρωνείας το οποίο δεν τηρεί ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού, σε ένα Σύλλογο 500 επιχειρήσεων –Μελών οι οποίες απασχολούν άνω των 5000 ατόμων.
Ενοχλήθηκε ο κύριος Γρηγορόπουλος, για την επιστολή – καταγγελία που στείλαμε στην Γ. Γραμματεία καταναλωτή και στην Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.Σ.Ε, σχετικά με την επικείμενη αύξηση 35% των συνδρομών της συνδρομητικής τηλεόρασης ΝΟVA. Μήπως ορέγεται να μεταπηδήσει στο συνδρομητικό κανάλι και διακατέχεται από αισθήματα δημοσιογραφικής αλληλεγγύης ή επαγγελματικής αστάθειας;
Αναρωτιέται O κύριος Γρηγορόπουλος. «αν η επιστολή μας είναι πραγματική ή πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο»; Σας πληροφορούμε λοιπόν κύριε, ότι αυτή η επιστολή η οποία αναφέρεστε πέρα του ότι, είναι πέρα για πέρα, πραγματική και ψάχνοντας στο Διαδίκτυο (αν έχετε χρόνο από την μανιακή ατεκμηρίωτη και επιφανειακή προσπάθειά σας να αναπαράγετε ειδήσεις) θα δείτε, την Πανελλαδική απήχηση που είχε στο διάφορα blogs. Ξέρετε κύριε δημοσιογράφε, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα κουτσομπολιά των πρωινάδικων και......μεσημεριανών εκπομπών και δεν είναι ανέκδοτο το ότι, προσπαθούν να επιβιώσουν και να μαζέψουν χρήματα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Είναι ανέκδοτο κύριε Γρηγορόπουλε ( για να γελάσουμε κι εμείς όχι να κλαίμε και να πανικοβαλλόμαστε), ότι έχουν χρεοκοπήσει εφέτος 10 καταστήματα Εστίασης στη Νάξο, είναι υπερχρεωμένοι το 80% των επαγγελματιών και πωλούνται περίπου 40 Μαγαζιά τα οποία δεν παίρνει κανείς ; Έχετε προσφιλή άτομα Ναξιώτες, τα οποία μπορεί να τα ρωτήσετε σχετικά με το ποιο πάνω «ανέκδοτο» όπως το χαρακτηρίσατε, αν είναι όντως έτσι.
Mας λέτε ότι δεν σας νοιάζει αν έχουμε ΝOVA , αν δείχνουμε ποδόσφαιρα και πόσα πληρώνουμε. Ποιος σας είπε να νοιάζεστε Κύριε Γρηγορόπουλε; Εσείς ασχολείστε προκειμένου να βρείτε ύλη να γεμίσετε τις στήλες σας. Εμείς στα πλαίσια των παροχών προς τους πελάτες μας ναι προβάλλουμε αθλητικά γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Εσείς, που εμπλέκεστε και ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Στη συνέχεια ασχολείστε με το τι έχουμε κάνει. Παρόλο που δεν υποχρεούμαστε να λογοδοτήσουμε σε εσάς, (υποχρεωμένοι για τις δράσεις που αναπτύσσουμε είμαστε να λογοδοτήσουμε στα μέλη μας) θα το κάνουμε, για να σας βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσετε την σύγχυση την οποία σας διακατέχει.
Κατ αρχάς δεν διαχειριζόμαστε κανένα κρατικό κονδύλι, δεν έχουμε πόρους συγκεκριμένους, δεν σας αναγγείλαμε κανένα προγραμματικό σχέδιο που δεν τηρήσαμε και τέλος δεν σας υποσχεθήκαμε κάτι που να μην υλοποιήσουμε. Μας έχετε μπερδέψει με το Δήμο ή κάποιον άλλο κρατικό φορέα. Σας ζητήσαμε ποτέ να προβάλλετε το έργο μας;
Για την προβολή και την διαφήμιση του νησιού που τόσο κόπτεστε , γιατί σ’ αυτό το περιβάλλον κινείστε , θα σας απαντήσουμε ότι έχουμε κάνει πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο συνδικαλιστικό φορέα Εστίασης στην Ελλάδα.
Το 2004 όταν ακόμα ο Δήμος δεν είχε ταξιδιωτική ιστοσελίδα ( έφτιαξε το 2008) ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης είχε την πληρέστερη ιστοσελίδα του νησιού (naxosisland.gr) με πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα φωτογραφιών και κειμένων. Την ιστοσελίδα την κατακρίνατε προ ημερών και σας χαριστήκαμε και δεν απαντήσαμε.
120.000 αντίτυπα (3 εκδόσεις) του πληρέστερου ταξιδιωτικού οδηγού του νησιού 120 σελίδων (Naxos made easy) μοιράστηκαν ΔΩΡΕΑΝ εντός του νησιού στους επισκέπτες της Νάξου.
Σχεδιασμός και έναρξη υλοποίησης του πρότυπου για τα ελληνικά δεδομένα σχεδίου Προβολής και Διάσωσης της Τοπικής Γαστρονομίας «ΝΑΞΟΣ- ΓΕΥΣΗ &ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών προιόντων και συνταγών.
Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Χορηγίες σε διοργανώσεις, (ράλι αντίκα, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, Beach volley, 5X5, εκθέσεις ζωγραφικής, τουρνουά, ανώμαλος δρόμος κ.λπ.………)
Συμμετοχή στις Κορυφαίες ενέργειες της Τουριστικής Έρευνας και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουρισμού.
Ατέλειωτες Φιλοξενίες σίτισης σε δημοσιογράφους έντυπου & ηλεκτρονικού τύπου, και προσωπικότητες. Αναρίθμητα δημοσιεύματα και έντυπες καταχωρήσεις για το νησί αποκλειστικής κυριότητας και προσπάθειας του Συλλόγου.
Ξεχάσατε βέβαια κύριε Γρηγορόπουλε ότι πριν 2 χρόνια ήμασταν οι μόνοι που κάναμε σοβαρές προσπάθειες για να έρθει η εκπομπή σας στην Νάξο κάτι που τονίζατε με έμφαση τότε……..
Μιλάτε για τον αντιεπαγγελματισμό ορισμένων στο κλάδο της Εστίασης και δεν ανατρέχετε στις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που εσείς ο ίδιος γράφετε που εξυμνούν το φαγητό και τα προϊόντα της Νάξου. Εσείς τα γράφετε. ;Άραγε με τον αντιεπαγγελματισμό κάποιων δημοσιογράφων ποιος θα δώσει λύση;
Tι έχουμε κάνει για την αναβάθμιση των επαγγελματιών. Ατέλειωτες ώρες Σεμιναρίων σε Εργοδότες και Εργαζομένους, Ομιλίες, Ημερίδες, Παρουσιάσεις, Συστάσεις κ.λ.π.
Μετά από όλα αυτά καταπιάνεστε με την «καραμέλα» του θέματος της Παραλίας. Το ποιος ευθύνεται, το ποιος είναι το θύμα και ποιος ο Θύτης κύριε, το γνωρίζουμε καλά. Το γνωρίζουμε γιατί βιώνουμε το γεγονότα με θυσίες, βαθιά στο πετσί μας 20 ώρες το 24ωρο, μια ζωή. Δεν τα βλέπουμε επιφανειακά μέσα από την οθόνη ενός laptop όπως εσείς Φωτεινοί Παντογνώστες Δημοσιογράφοι Τιμητές των Πάντων (ευτυχώς όχι όλοι). Χρειαζόμαστε αρκετές σελίδες για να σας ενημερώσουμε για το τι έχει γίνει στο συγκεκριμένο θέμα και πως φτάσαμε ως εδώ .
Τα Μέλη μας γνωρίζουν καλά τι έχουμε κάνει. Που έχουμε παρέμβει και τι έχουμε πετύχει. Επιστολές , Καταγγελίες, Προτάσεις, Ρυθμίσεις, Πιέσεις , Αναφορές. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν γίνει και είναι ανεδαφικό και αδύνατο να αναφερθούν όλα εδώ.
Με ανείπωτο θράσος μας υποδεικνύετε να λειτουργήσουμε με βάση το καταστατικό μας. Αμφισβητείτε δηλαδή και την ορθότητα της λειτουργίας μας.Αλήθεια που το έχετε δει το καταστατικό μας κύριε Γρηγορόπουλε στον Ύπνο σας ή στο Ξύπνιο σας;
Τέλος μας λέτε να αφήσουμε τις μπούρδες. Τώρα ποιός κάνει μπούρδες ( γραπτώς ή προφορικώς) το γνωρίζει καλά ο κόσμος κύριε Δημοσιογράφε. Προσπαθήστε να μας πείσετε κύριε Γρηγορόπουλε πως ενδιαφέρεστε για το καλό του νησιού και γνωρίζετε πώς να το πετύχετε. Μέχρι στιγμής δεν μας Πείθετε.
Ευχαριστούμε για την Φιλοξενία
Ο πρόεδρος του Δ.Σ
Γιάννης Β. Παπαδόπουλος.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :