Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για τα εγκαίνια του μεγαλυτέρου κτηρίου στον κόσμο
που έγιναν προχθές στο Ντουμπάι. Σίγουρα μετά από λίγα χρόνια θα χτιστεί κάπου ένα μεγαλύτερο και θα πάρει την λάμψη και τα πρωτεία.
Μόνο ένα κτήριο παρέμεινε για περίπου χίλια χρόνια ανυπέρβλητο και αξεπέραστο, η Αγιά Σοφιά.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Έλληνες πολιτικοί επιμένουν τόσο πολύ με την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της χαλκης, όταν
το σύμβολο της Χριστιανοσύνης παραμένει βεβηλωμένο και κλειστό.
Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία, που η Τουρκία προσπαθεί να μπει στην Ε.Ε., να θέσουμε ζήτημα επαναλειτουργίας του μεγαλύτερου Ναού του Χριστιανισμού.

Υπάρχει ένα Κίνημα για την Επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας που δημιουργήθηκε από Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ. Ξεκίνησε ως «Free Agia Sophia, Council of America». Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο το «Free Agia Sophia, Council of Europe» και σειρά έχουν το «“Free Agia Sophia, Council of Hellas» και «Free Agia Sophia, Council of Russia».

Με τη μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη συνέδεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο μηνιαίο περιοδικό Kriter, ένθετο της εφημερίδας Radikal.
Οι Τούρκοι δεν χάνουν την ευκαιρία και προσπαθούν να επαναφέρουν ζητήματα που έχουν διευθετηθεί οριστικά με την συνθήκη της Λωζάνης στο προσκήνιο


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Hello,
tha thela mono na sa xeretisw kai na kserete oti sas diabazoume syunexeia kai apo thn Roumania.Kalh synexeia :-))