Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών, τον Συνήγορο του Πολίτη, το στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις και την Ολυμπιακή εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα η ενημέρωση από την τηλεόραση φαίνεται να έχει πιάσει πάτο αφού σχεδόν κανένας δεν την εμπιστεύεται
Η κρίση της πολιτικής μεταφράζεται και σε εντεινόμενη κρίση αξιοπιστίας των Μέσων Ενημέρωσης. Το νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι αυτή η κρίση περιλαμβάνει πλέον και το Ιντερνετ. Μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης, το ραδιόφωνο παραμένει σήμερα στην Ελλάδα το πλέον αξιόπιστο, αν και καταγράφεται και γι' αυτό μείωση (-29 μονάδες) της κοινωνικής του αποδοχής (CI=204, έναντι 233 το 2008 και 242 το 2007). Σημαντικό εύρημα της φετινής μέτρησης αποτελεί το γεγονός ότι το Ιντερνετ (CI=192), που μετρήθηκε για πρώτη φορά το 2008, αν και διατηρεί 2η θέση μεταξύ των Μέσων (και την 21η στη συνολική κατάταξη εμπιστοσύνης) εμφανίζει σοβαρή υποχώρηση, της τάξης των 61 μονάδων. Υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης καταγράφεται και για τις εφημερίδες (CI=52, έναντι 79 το 2008), οι οποίες υποβιβάζονται στην 39η θέση, αλλά και για την ήδη υπονομευμένη τηλεόραση (CI=32, έναντι 37 προηγουμένως). Η τελευταία βεβαίως δεν έχει παύσει να αποδοκιμάζεται κοινωνικά, αφού καταλαμβάνει μόλις τη 44η θέση, μεταξύ των 48 θεσμών του δείκτη, χάνοντας δύο επιπλέον θέσεις (από τη 42η).
πηγή

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :