Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ !!!


Το 10% των παιδιών της Αϊτής, θεωρούνται παιδιά «φαντάσματα».

Οι αποστολές της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή μπορεί να δυσκολεύονται να φθάσουν αλλά κάποιες άλλες «επιχειρήσεις» πραγματοποιούνται με επιτυχία.
«Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, φεύγει από τη χώρα και κατευθύνεται σε άγνωστους προορισμούς» σύμφωνα με τον Matthew Perrone, συντονιστή της UNICEF στο Port au Prince, που εξέφρασε την αγωνία του με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Avvenire.
Τα παιδιά αυτά φεύγουν «νόμιμα» από τη χώρα με κανονικά έγγραφα υιοθεσίας αλλά δεν συνοδεύονται από τις «νέες οικογένειες» αλλά μόνο από ένα ή δυο άτομα που έχουν έλθει από το εξωτερικό για να τα παραλάβουν.
Στην Αϊτή έχει δημιουργηθεί μια πραγματική «αγορά» εμπορίας παιδιών......που υιοθετούνται για να απαχθούν στο εξωτερικό όπου μετατρέπονται σε θύματα εμπορίας οργάνων και κάθε είδους κακοποίησης. Συνηθέστερος προορισμός είναι η Γαλλία.
Η UNICEF προσπαθεί να καταχωρήσει όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο και να παρακολουθήσει την πορεία τους, αλλά «δεν είναι εύκολο σε αυτή την κόλαση».
Στη φτωχότερη και πιο υποβαθμισμένη χώρα του δυτικού ημοσφαιρίου παιδιά υφίστανται κακοποίηση και βία στη χώρα τους και στο εξωτερικό.
Δεν είναι δύσκολο, αδίστακτοι μεσίτες του εμπορίου ανθρώπων να πείσουν τις οικογένειες να τα δώσουν για «υιοθεσία» με αόριστες υποσχέσεις για «ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό
Το πρόβλημα υπήρχε και πριν το σεισμό ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Γουατεμάλας να απαγορεύσει τις υιοθεσίες σε ξένους. Στην Αϊτή το 40 % των παιδιών - δεν έχει καταχωρηθεί. Στις αγροτικές περιοχές δεν υπάρχουν δημοτολόγια και η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση ούτε τις σχετικές διαδικασίες.
Το 10% των παιδιών της Αϊτής, θεωρούνται παιδιά «φαντάσματα».
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι 1,8 εκατομμύρια παιδιά έχασαν τους γονείς από το σεισμό.
Έβλεπα εδώ και μέρες στην ελληνική τηλεόραση τους παρουσιαστές να "θρηνούν" για παιδιά που χάθηκαν στα κέντρα υιοθεσίας.
Δεν είναι κακό να ρωτάμε που και που.
antipolon.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :