Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

O Βουλευτής Κυκλάδων κ Ι. Βρούτσης προς τον νέο Περιφερειάρχη κ. Β. Μπρακουμάτσο
Δυσάρεστα μας εξέπληξε ο νέος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Β Μπακουμάτσος, αφού πριν καλά-καλά αναλάβει και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση τα νέα του καθήκοντα, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε, ότι την τελευταία πενταετία υπήρξε «στασιμότητα, οπισθοδρόμηση και μηδενικό έργο» τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης αποτελεί κορυφαίο θεσμικό παράγοντα της Πολιτείας και οφείλει, εκτός από το να προβαίνει σε γενικόλογες και αφηγηματικού χαρακτήρα διαπιστώσεις, να ενημερώνεται πλήρως για όλα...... τα θέματα της περιοχής ευθύνης του. Πραγματικότητα, που δυστυχώς φαίνεται να αγνοεί, όταν υποστηρίζει με τόση θέρμη ότι τόσο σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης, όσο και νησιωτικής πολιτικής βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Ελπίζουμε ο νέος Περιφερειάρχης να αντιληφθεί σύντομα ότι δεν είναι πλέον «κομματάρχης» του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, καθώς και ότι ο νέος του ρόλος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλει να ανοίγει δρόμους ελπίδας και να δίνει λύσεις μέσα από υπεύθυνες και αποφασιστικές πολιτικές, που απορρέουν απ’ το χρέος του θεσμικού του ρόλου.

Η νησιωτική πολιτική, την οποία διατείνεται ότι είναι τόσο έτοιμος να εφαρμόσει, απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία, που αντικειμενικά δεν προκύπτουν από το βιογραφικό του. Υπενθυμίζεται, μάλιστα ότι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έχει παραδεχτεί δημοσίως στα ΜΜΕ ότι “οι νέοι Περιφερειάρχες δεν γνωρίζουν τίποτα για το ΕΣΠΑ”.


Αντί, λοιπόν, να μηδενίζει και να διχάζει τους Κυκλαδίτες με τις δηλώσεις του, θα προτιμούσαμε να ασχοληθεί με τις σημαντικές εκκρεμότητες, που συσσωρεύθηκαν στην Περιφέρεια από την ανεύθυνη τακτική της Κυβέρνησης να αφήσει επί δύο ολόκληρους μήνες χωρίς Περιφερειάρχη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άμεσα, μάλιστα, να επιταχύνει την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νησιά από την προηγουμένη κυβέρνηση.

Οι νησιώτες είμαστε εργατικοί και φιλόξενοι άνθρωποι. Θα βοηθήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη στην αποστολή του, όπως επίσης θα τον κρίνουμε και θα τον αξιολογήσουμε για το έργο του. Περιμένουμε, όμως, περισσότερη σοβαρότητα από τον ίδιο. Συγκεκριμένες δράσεις για την ταχύτερη υλοποίηση έργων και προγραμμάτων στα νησιά μας, μεγαλύτερη απορρόφηση των σχετικών πόρων, οπωσδήποτε καλή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισκέψεις στα νησιά και αρκετή δουλειά.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :