Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

Διεθνής η συνωμοσία κατά της Ελλάδας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει το ν/σ για τα πολιτικά δικαιώματα και την ιθαγένεια αλλοδαπών

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών αλλοδαπών και υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα».
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία «περιέχει σημαντικές αλλαγές στο δίκαιο της ιθαγένειας, οι οποίες είναι σύμφωνες με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι αλλαγές αυτές ενισχύουν τη διαδικασία ένταξης αλλοδαπών που διαμένουν επί μακρόν στη χώρα, στους οποίους, εκτός από μετανάστες, συμπεριλαμβάνονται πρόσφυγες, ανιθαγενείς και άλλα άτομα με παρόμοιες ανάγκες προστασίας».
Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος σε δήλωση του τόνισε ότι το ν/σ «δημιουργεί τις συνθήκες για ομαλότερη ένταξη των μεταναστών και ... ...προσφύγων που βρίσκονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, συμβάλλει στον περιορισμό της περιθωριοποίησής τους και συνεισφέρει στην ομαλή κοινωνική συμβίωση. Τούτο είναι προς όφελος των προσφύγων και μεταναστών αλλά και της ίδιας της χώρας και των πολιτών της».
Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει ότι «η ανάγκη να διευκολυνθεί αποτελεσματικά η ενταξιακή διαδικασία υπηκόων τρίτων χωρών, μέσω της αναγνώρισης πολιτικών δικαιωμάτων και της παροχής δυνατότητας κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους πρόσφυγες και τους ανιθαγενείς καθώς τα άτομα αυτά δεν μπορούν να απολαύσουν της προστασίας της χώρας καταγωγής τους (στην περίπτωση των ανιθαγενών δεν υπάρχει καν χώρα καταγωγής). Οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να χτίσουν τη ζωή τους στη χώρα υποδοχής χωρίς την προοπτική -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
Τέλος η Ύπατη Αρμοστεία θεωρεί πως «η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών -μεταξύ των οποίων και άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας- είναι ένα σημαντικό ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
"Καθημερινή"

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :