Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

Κίνδυνος φτώχειας για το 20% των Ελλήνων

Και ενώ όλοι κατηγορούν τους Έλληνες ότι καταχράστηκαν τα λεφτά των Ευρωπαίων, τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν να πληρώσουμε κι άλλους φόρους και τα νέα μέτρα είναι αναγκαία, έρχεται η έρευνα της Eurostat και μας λέει ότι ένας στους πέντε Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας. Εμείς το ξέρουμε, το βλέπουμε καθημερινά, το ζούμε στο πετσί μας, αφού δεν υπάρχει πια σπιτικό που δεν είναι χρεωμένο στις τράπεζες.
Τελικά τι είμαστε πλούσιοι οι φτωχοί;
Με βάση τα στοιχεία των Βρυξελλών, το 20% των Ελλήνων εμφανίζει εισόδημα χαμηλότερο του ορίου της φτώχειας (το οποίο ορίζεται ως το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος ανά ενήλικα).
Υψηλότερος είναι ο κίνδυνος της φτώχειας στα παιδιά καθώς και στην τρίτη ηλικία, με το ποσοστό στα άτομα κάτω των 17 ετών να διαμορφώνεται στο 23% και στα άνω των 65 ετών να υπολογίζεται στο 22%.
Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στον απασχολούμενο πληθυσμό, το 14% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας.
Το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει διακοπές μίας εβδομάδας μακριά από το σπίτι, το 15% δεν μπορεί να θερμάνει το σπίτι του, το 7% δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή λαχανικά κάθε δεύτερη ημέρα και το 9% δεν μπορεί να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.
Το που πήγαν τα λεφτά θα μπορούσε να είναι ένα καλό αίνιγμα

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :