Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Σειρά μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής της αδήλωτης εργασίας και της περιστολής των φαρμακευτικών δαπανών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος εξήγγειλε οκτώ μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης και 4 μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε βάθος τετραετίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα και δεν ασκείται δημοσιονομική τρομοκρατία. Αντιθέτως, πρόσθεσε αποτυπώνεται η σκληρή πραγματικότητα ώστε να ανατραπεί.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ανεργία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία, μειώνει την απασχόληση και αυξάνει την ανεργία στη χώρα μας.
Οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή είναι σοβαρότατες.
Με την έννοια αυτή, οι πολιτικές και οι δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης αποκτούν ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ακύρωσε τις πολλές προγραμματισμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ,.......με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει σάλιο», έρχεται τέσσερις μήνες μετά και εξαγγέλλει προθέσεις και σκέψεις για οκτώ προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.

Φαίνεται ότι «βρέθηκαν λεφτά».

Κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας είναι αυτονόητα θετικό. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων που μπαίνουν σε προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης.

Δράσεις γνωστές με οριακές αλλαγές και προσθήκες.

Ωστόσο, λείπουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τόσο το ακριβές περιεχόμενο των δράσεων, όσο και οι προϋποθέσεις ένταξης στις δράσεις αυτές. Λείπει, κυρίως- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η ανησυχία μας είναι ότι θα καθυστερήσουν πολύ.

Οι χειμαζόμενοι άνεργοι και οι δοκιμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις δεν αντέχουν να περιμένουν.

Απαιτείται οι δράσεις να γίνουν συγκεκριμένες, να αποκτήσουν περιεχόμενο και να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :