Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Δεν θα βάλουμε λουκέτο στις επιχειρήσεις μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας ( ΠΟΕΣΕ), υλοποιώντας την απόφαση 7/2010 της Ολομέλειας των Προέδρων των Σωματείων-Μελών όλης της χώρας που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί το σύνολο των Συναδέλφων να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Κλάδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλεί τον Υπουργό Υγείας να αναστείλει το νόμο, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή.
Παρά την συνεχή προσπάθεια του Κλάδου της Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων για διάλογο με την Πολιτεία και τους συναρμόδιους φορείς, διαπιστώνουμε την παντελή αδιαφορία στο αίτημά μας, για αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, μέχρι την έξοδο της Χώρας από την κρίση, καθώς και την λυσσαλέα έως και παρεξηγήσιμη επίθεση, μέρους του.... έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στον κλάδο.
Αντιπαρερχόμενοι τις κάθε λογής αναίτιες επιθέσεις δηλώνουμε απερίφραστα ότι:

* Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε λουκέτο στις επιχειρήσεις μας. * Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας. * Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε σε κίνδυνο την διατήρηση των πλέον των 400.000 θέσεων εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Κατόπιν αυτών και σε συνέχεια των αποφάσεων της 12ης Οκτωβρίου 2010, της Έκτακτης Συνεδρίασης της ΠΟΕΣΕ με την Ολομέλεια των Προέδρων των Πρωτοβαθμίων Σωματείων – Μελών της, από όλη την Ελλάδα, καλούμε το σύνολο των Συναδέλφων να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Kλάδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλούμε τον Υπουργό Υγείας την ύστατη στιγμή να αναστείλει τον νόμο.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επανεξετάσει τη στάση του Κλάδου
μετά την αυριανή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

24 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Oloi oi Eyrwpaioi polites exoun sumvivastei me ta antikapnistika metra kai ta sevontai. Mono emeis oi Ellhnes prepei mia zwh na eimaste yperanw twn nomwn. Ayta ta pragmata einai ntroph. Ta peri ptwshs tou tzirou einai dikaiologies tou mwlou.

Γ.Ι.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ Ε? ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ? ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ? ή ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ? ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΛΛΟ. Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ'' ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΣΟΥΗΔΟΣ''.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι καπνιστές δε σέβονται τους μη- καπνιστές αυτό είναι δημοκρατία; Όσοι δεν καπνίζουν, πρέπει να περιθωριοποιηθούν για να μη χαλάσει η ζαχαρένια των καπνιστών; Κάλα έκανε η κυβέρνηση και πέρασε αυτό το νομοσχέδιο. Μακάρι να κάνουν σωστά τη δουλεία τους τώρα και οι δημοτικοί αστυνομικοί και να πάει το γράψιμο σύννεφο... Έτσι κι αλλιώς, εκεί που είναι οι τιμές στις καφετέριες της Νάξου, οι ιδιοκτήτες έχουν υπερκέρδος, δεν έχουν ανάγκη. Μέχρι και η Αθήνα πιο φθηνή είναι.

Γ.Ι.Β.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια καφετέρια των Αθηνών πίνεις καπουτσίνο με 2,5 ευρώ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ Ή ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ. ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΝΑ ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ \ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα 'χε η Μαριορη ... η αντικαπνιστικη υστερια της ελειπε ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΞΟ.ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ 3,5-4 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ.ΝΤΡΟΠΗ.ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ.ΕΤΣΙ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ, ΕΣΥ (6.36) ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ...

Ανώνυμος είπε...

Μαγαζια για καπνιζοντες, οπου θα μαζευονται οι καπνιζοντες να φουμαρουν και να πινουν οσο γουσταρουν χωρις να ενοχλουν κανενα. Και μαγαζια για μη καπνιζοντες οπου θα μαζευονται οι υστερικες και οι αγαμητες να πινουν το τσαι τους να κουτσομπολευουν μακρυα μας για να μην ενοχλουν την αισθητικη μας με την παρουσια τους. Και αμα σας αρεσει ! Ρε ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Προς Γ.Ι.Β. 6.36 και λοιπους
Βασικά, αυτό είναι που θέλετε εσείς. Να μην πατάει κανείς στα μαγαζιά, και να υπάρχει μια αστυνομία που να σκίζει τον κόσμο στα πρόστιμα. Ετσι για να ικανοποιηθεί το κόμπλεξ και η κακία σας. Μόνο οταν για κάποιο λόγο τρώτε τα πρόστιμα εσείς ο αστυνόμος γίνεται ΜΠΑΤΣΟΣ. Οχι λοιπόν, δεν σας θέλουμε στα μαγαζιά μας. Ούτε και σας είχαμε ποτέ. Δεν θα κάνετε εσείς κουμάντο στην έξοδο και στην διασκέδαση μας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε την υστερία σας. Να φύγετε, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε Ναξιώτες μάγκες (για τον 7.37). Όλοι οι μαγαζάτορες τις Νάξου έχουν φάει ψωμί από όλους και από καπνίζοντες και από μη καπνίζοντες, οπότε λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Μπάτσος φίλε μου είναι αυτός που κάνει κατάχρηση της εξουσίας που το έχει δωθεί από το νόμο. Αυτός που κάνει σωστά του δουλεία του ειναι αστυνομικός κι ας με γράψει αν είμαι λάθος. Σε αντίθεση με τους πιο πολλούς από εσάς τους πατριώτες- Ναξιώτες, όταν με γράψανε δεν πήγα να γλείψω το διοικητή της αστυνομίας να μου σβήσει την κλήση. Αναγνώρησα το λάθος μου και πλήρωσα κανονικότατα. Όσο για τις τιμές, μακάρι ο καπουτσίνο στη Νάξο να ειχε 2,50 ευρώ. Μόνο μια καφετέρια στη Νάξο έχει αποδεδιγμένα χαμηλές τιμές ή οποία άνοιξε το καλοκαίρι που μας πέρασε (δε λεω ονομα για να μην κάνω διαφήμιση). Ναι, στην Αθήνα έχω πιει καφέ με 2,50 ευρώ και με 2,00 ακόμα και ήταν και πολύ καλύτερος ποιοτικά. Όσο για το κάπνισμα, οι πιο πολλοί φίλοι και φίλες μου καπνίζουν, αλλά σέβονται το ότι κάποια άτομα στην παρέα δεν καπνίζουν και προσπαθούν όσο μπορούν να μην καπνίζουν όταν είμαστε όλοι μαζί. Δεν έχω πρόβλημα με τους καπνιστές, αλλά μιας και κανείς δεν παίρνει το μέρος των κακόμοιρων των μη- καπνιστών, το κάνω εγώ. Βρίστε ελεύθερα...

Γ.Ι.Β.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ που δε γουστάρω όσους είναι χοντροί αν ήμουν πρωθυπουργός να βγάλω ένα νόμο και να απαγορεύω τα γλυκά. Και μετά θα είναι νόμιμο να μπουζουριάζουνε όποιον δαγκώνει σοκοφρέτα? Ρε πάτε καλά? Είναι νόμιμα τα τσιγάρα? ΝΑΙ. Άρα νόμιμα φουμάρω. Ξεχάσατε πως είχε υποσχεθεί να νομιμοποιήσει το χασίσι? Τι λέτε τώρα?

Ανώνυμος είπε...

εχετε καταντησει τη ναξο κολωνακι στις τιμες και σας φταιει τωρα ο αντικαπνιστικος νομος.
ναξος-κολωνακι σημειωσατε χ,οσον αφορα τις τιμες.
κοβουν τους μισθους,κατεβαστε και εσεις τις τιμες.
στην αθηνα πληρωνουν υπερογκα νοικια και παρολα αυτα εριξαν τις τιμες.εσεις τι κανατε?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν πίνετε καφέ στην παραλία της Χώρας ή εμένα μου κάνουν καλύτερη τιμή, επειδή είμαι κούκλος!2,30 έχει ο καπουτσίνο,με το μπισκοτάκι του παρακαλώ.Όνομα ζαχαροπλαστείου δε λέω για ευνόητους λόγους....

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε (εσείς οι καταστηματάρχες), να έρχονται οι καημένοι οι τουρίστες να ακουμπάνε τα λεφτουδάκια τους στα μαγαζιά σας, οι ακτοπλοϊκες να βάζουν τα πλοία τους στη γραμμή την περίοδο που σας βολεύει για να έρχονται οι τουρίστες. Μήπως έχετε κι εσείς όμως κάποιες βασικές υποχρεώσεις. 7/10 ανθρώπους που έρχονται στο νησί για διακοπές μιλάνε για αγένεια των καταστηματαρχών και ακριβές τιμές κυρίως σε καφετέριες. Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν και μαγαζιά με πιο χαμηλές τιμές. Υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγα. Οπότε κοιτάξτε λίγο να φτιάξετε τη συμπεριφορά σας και τις τιμές, μπας και γίνει ανταγωνιστική η Νάξος, γιατί, όσα πλοία και να μπούνε, και διεθνές αεροδρόμιο να φτιαχτεί τουρίστες πολλοί δεν πρόκειται να έρθουν και θα κλαιγόμαστε μια ζωή γιατί η Πάρος και η Σαντορίνη βουλιάζουν κάθε χρόνο στον κόσμο και εδώ είμαστε 3κι ο κούκος

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε των 10:53 τι δουλειά κάνετε; Σίγουρα είστε κάποιος καλοβολεμένος Δημόσιος υπάλληλος. Που τα διαβάσατε αυτά για τους καταστηματάρχες της Νάξου να μάθουμε κι' εμείς. Γιατί εγώ μπορώ να σας παραπέμψω σε εκατοντάδες καλές κριτικές για τα μαγαζιά της Νάξου. Πείτε μου όμως και την δουλειά σας για να δούμε πόσο είναι ιανοποιημένοι οι πελάτες σας από εσάς. Η μήπως το επάγγελμά σας δεν επιδέχεται κριτική και κριτική μπορείτε να κάνετε στους ταβερνιάρηδες και τους καφετζήδες μόνο; Εκτός κι' αν είστε κανένας κλασικός τεμπέλης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο για την αγένεια πολλών,αλλά πιστεύεις,ότι η Πάρος ή η Σαντορίνη,έχουν περισσότερο κόσμο,λόγω τιμών?Νομίζω πως στη Νάξο έχουμε λιγότερο κόσμο,εξαιτίας της έλλειψης,προβολής,στα ΜΜΕ.Οι τιμές είναι λογικές στα περισσότερα μαγαζιά,καθώς και η ποιότητα,αλλά και η ποσότητα στις μερίδες των εστιατορίων.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.11, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Υπάλληλος σε καφετέρια είμαι και γι' αυτό τα λέω αυτά, επειδή τα ξέρω από πρώτο χέρι. Επίσης, λόγω δουλείας, τυχαίνει και μιλάω με πολύ κόσμο και τα σχόλια δεν είναι και τα καλύτερα. Δεν ισχύει για όλους, αλλά είναι αρκετοί οι κερδοσκόποι. Φίλε 11.17, προφανώς και τα νησιά που ανέφερα είναι πολύ πιο ακριβά από τη Νάξο. Έχουν, όμως, όπως πολύ σωστά λές πολύ καλή προβολή μέσω τον ΜΜΕ. Σου λέω ότι η Νάξος είναι πολύ καλύτερη από όλα σχεδόν τα κυκλαδονήσια, με όμορφα μέρη για να επισκευτει κάποιος τουρίστας, αλλά χωρίς προβολή δε μπορεί πολύς κόσμος για να έρθει. Το θέμα υποδομών δεν το θίγω, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά εμείς οι απλοί πολίτες. Είναι θέμα πίεσης των αρμόδιων υπουργίων από το Δήμο και τη Νομαρχία (περιφέρεια πλέον). Πρέπει φέτος το χειμώνα να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις για το θέμα του τουρισμού, για να έχουμε το καλοκαίρι έσοδα για τους ιδιοκτήτες, δουλεία για εμάς τους υπαλλήλους και πάνω απ' όλα ευχαριστημένους επισκέπτες. Ο ευχαριστημένος επισκέπτης είναι η καλύτερη διαφήμιση για το νησί.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λές ρε φίλε 10:53Είπε κανείς να βάλουν πλοία στη γραμμή οι ακτοπλοικές να φέρουν τον κόσμο δωρεάν. Δεν κατάλαβα δεν πληρώνονται αδρά; Εποικοινωνείς; Είναι μεμπτό ότι οι καταστηματάρχες θέλουν παραπάνω δρομολόγια το καλοκαίρι; Δηλαδή πότε να τα θέλουν το χειμώνα που και τότε είναι τα 2 πλοία γεμάτα μήπως δεν οικονομάνε όλοι από τον Τουρισμό. Ρε τι κόμπλεξ είναι αυτό και τι μίσος με τους μαγαζάτορες; Δεν ντρέπεστε να μιλάτε έτσι για ανθρώπους που δουλεύουν όλη μέρα και είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό. Όποιος είναι μάγκας τόσα μαγαζιά πουλιούνται και νοικιάζονται γιατί δεν τολμάτε να κονομήσετε και εσείς;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό κομπλεξ μιλάς φίλε 1.32; Δε σου αρέσει η αλήθεια απ' ότι βλέπω... Υπάρχουν μαγαζάτορες που είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ με όλη τη σημασία της λέξης, υπάρχουν, όμως και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είναι μόνο στο όνομα επαγγελματίες γιατί κατά τα άλλα λειτουργούν ερασιτεχνικά. Ας κάνουν τη δουλεία τους σωστά, αυτοί οι"κακοί" επαγγελματίες (δεν είναι πολλοί) και δε θα ξαναπούμε τίποτα. Πιστεύεις οτι η HSW άλλαξε δρομολόγιο στο Μύκονος επειδή έχει εμπάθεια προς τη Νάξο??? Δεν τους σύμφερε να έρχεται το πλοίοκαι γι' αυτό το πήρσν απ' τη γραμμή. Η BSF αν δεν είχε κέρδος, θα είχε 2 δρομολόγια καθημερινα για Νάξο? Δε νομίζω. Βγάλτε τις παροπίδες και κοιτάξτε την πραγματικότητα. Ας νοιστούμε επιτέλους για το νησί μας πρώτα και έπειτα για τις τσέπες μας. Αν το νησί πάει καλά, τότε όλοι δουλεύουν... Αν το νησί δεν έχει κόσμο, τότε θα δουλέψουν πολύ λίγοι.

Ανώνυμος είπε...

Eσύ φοράς παρωπίδες και αναμασάς την καραμέλα που σου έδωσαν. Το Μύκονος έφυγε γιατί δεν είχε κόσμο ναι. Γιατί δεν είχε κόσμο ξέρεις; Το ξέρεις ότι δέσμευσαν με επιταγές τους φορτηγατζήδες και δεν ταξίδευε κανείς με το Μύκονος; Το ξέρεις ότι έκαναν εκβιασμό στον ΟΛΠ να δένει εκεί που έδενε; Το ξέρεις ότι δεν το άφηναν να δέσει και το είχαν να περιμένει έξω από τα λιμάνια μισή και μία ώρα;Ας πάει το BLUE STAR κεί που έδενε το Μύκονος και να έρθει το Μύκονος μπροστά στο Σταθμό να δούμε τότε ποιό θα προτιμάει ο κόσμος!!! Κοροιδευόμαστε τώρα; Καινούργιο πλοίο (6 ετών) Πολυτελέστατο, γρήγορο (5 ώρες από Πειραιά) με 2500 πρωτόκολλο επιβατών και δεν είχε κόσμο; Πως γίνεται; Στο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες μας είναι μπλεγμένοι και οι πράκτορες όλοι μαζί!!! Αυτά τα λίγα γιατί βαριέμαι να γράφω.