Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Με επιτυχία έγινε η σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη η σύσκεψη με θέμα το ακτοπλοϊκό που διοργάνωσαν οι επαγγελματικοί φορείς (Εμποροεπαγγελματικός - Ξενοδόχοι- Ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Ενοικιαζόμενα Μοτοποδήλατα - Μοτοσυκλέτες- Μαζική Εστίαση - Ενοικιαζόμενα Τροχοφόρα - Κτελ - Ηλεκτρολόγων) με τους υποψήφιους συνδυασμούς των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Έγινε ανοιχτή συζήτηση και αναλύθηκαν οι προτάσεις από κάθε πλευρά από τις οι οποίες οι περισσότερες ταυτίζονταν. Οι φορείς ζήτησαν να κλειστεί το ραντεβού με τον Υπουργό άμεσα προκειμένου να προλάβουμε το σχεδιασμό των δρομολογίων της....... επόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Δεσμεύθηκαν όλοι ότι θα υποστηρίξουν την κοινή προσπάθεια στις επαφές που απαιτούνται για την διεκδίκηση των αιτημάτων της Νάξου τόσο με την Πολιτική ηγεσία όσο και με τις Ναυτιλιακές εταιρείες. Επιπλέον ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης ανέφερε ότι μόλις ετοιμαστεί το πλήρες αίτημα θα προγραμματίσει το ραντεβού με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.
Σε χθεσινή τους συνάντηση οι φορείς ολοκλήρωσαν το πλαίσιο του αιτήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Νάξου συνεκτιμώντας τα δεδομένα και τις υπάρχουσες δυνατότητες. Σήμερα το σχέδιο προωθείται προς την Ηγεσία και τις Ναυτιλιακές εταιρείες και αναμένουν το πράσινο φώς από τον Δήμαρχο για την παράσταση στο Υπουργείο η οποία θα καθορίσει ταυτόχρονα και τις επαφές που απαιτούνται με τις Ναυτιλιακές εταιρείες.

Παράλληλα ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιάννης Μαργαρίτης μετέχει σήμερα στο προγραμματισμένο Συμβούλιο του Σ.Α.Σ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ) ως εκπρόσωπος των Κυκλάδων αλλά και με σκοπό να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθεί καλύτερα το αίτημα της Νάξου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :