Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2010

Έφυγε από την ζωή η Καίτη Χωματά

Έφυγε με τ' αγέρι και την βροχή η αγαπημένη μας Καίτη Χωματά. Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα στα 64 της χρόνια από τη ζωή η τραγουδίστρια του «Νέου Κύματος» νικημένη από τον καρκίνο, και έγινε αστέρι στον ουρανό, μαζί με τ' άλλα αστέρια για να την κοιτάζουμε και να θυμόμαστε τα όμορφα τραγούδια της , να νοσταλγούμε την γλυκιά της φωνή.
Έπασχε χρόνια από την επάρατο νόσο ενώ πριν από δυο μήνες είχε τραυματιστεί σε ατύχημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.
Με καταγωγή από την Νάξο, γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Πλάκα, σπούδασε κλασσικό χορό και πρωτοεμφανίστηκε στα «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη το 1964. Σπούδασε κλασσικό χορό. Με το τραγούδι ασχολήθηκε από πολύ μικρή τυχαία, όταν την ανακάλυψε ο Γιώργος Οικονομίδης στα ταλέντα του. Εκείνη την εποχή ο Γιάννης Σπανός είχε έρθει από τη Γαλλία ψάχνοντας τη φωνή ή τις φωνές που θα έφερναν το Νέο Κύμα στη μουσική σκηνή της Ελλάδας κι έτσι συνεργάστηκε τελικά μαζί της.
Τελευταία εμφάνισή της ήταν πέρυσι το χειμώνα σε Μουσική Σκηνή στο Γκάζι.
Έχει δυο κόρες , την Ιουλία και την Νατάσα που την λάτρευαν και στάθηκαν πλάι της μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Λιανό μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η Καίτη Χωματά είχε τραγουδήσει περίπου 200 τραγούδια και είχε εκδώσει 18 δίσκους.
Έχει κάνει επίσης καριέρα και σαν ηθοποιός. Η ταινία "Σκιές στην Άμμο", είναι πιο γνωστή σε εμάς γιατί γυρίστηκε στη Νάξο και το σενάριο έχει γράψει ένας άλλος μεγάλος Ναξιώτης, ο Ιάκωβος Καμπανέλης.
Η διαχειριστική ομάδα του "naxosfan" εκφράζει την θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :