Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν ή εξουσία έχει άδικο

Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΒΛΑΠΤΕΙ Όσοι δεν καπνίζουν μπορούν να πάνε παντού και έχουν πρόσβαση σε κάθε χώρο, ενώ οι καπνίζοντες πουθενά και διώκονται ηθικά, κοινωνικά και ποινικά. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με απαγορεύσεις φασιστικού χαρακτήρα, σε ανθρώπους και Λαό που θεμελίωσαν τις αρχές της Δημοκρατίας των πολλών και της άμεσης κοινοβουλευτικής νομοθετικής αντιπροσώπευσης.
Δεν μπορεί κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι) υστερικοί αποστειρωμένοι αντικαπνιστές, να μην νιώθουν την ίδια απέχθεια για τα καυσαέρια που εκπέμπουν από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τους δίπλα στα ρουθούνια περαστικών παιδιών, στα παράθυρα σπιτιών και καθόλου τύψεις ή ευαισθησία για τις..... καμινάδες των τζακιών τους σε πλήρη καύση.

Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση και των δύο πλευρών, διότι υπήρξα καπνιστής για 32 χρόνια και μη καπνιστής τα τελευταία 3, Διαπίστωσα ότι δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να μου προσφέρει το κάπνισμα και το εγκατέλειψα, συνειδητή εγκεφαλική και εύκολη στην εξέλιξη της απόφαση. Δυστυχώς μεγαλύτερη δυσφορία προκαλούν στην καθημερινότητά μου τα 15 επιπλέον κιλά που απέκτησα μετά την διακοπή, παρά ο διπλανός καπνιστής.

Με την λογική της υπερβολής των ολικών απαγορεύσεων, θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά που προσφέρουν «παχυντικά» γεύματα, μιας και η παχυσαρκία σκοτώνει τους πιο πολλούς ως αιτία, να σταματήσουν εργοστάσια να παράγουν καύσιμα, να εκτελέσουμε τους ανθρακωρύχους και τους καπνοπαραγωγούς, αυτούς τους οποίους επιδότησε η Ευρωπαϊκή ένωση και το κράτος για πολλά χρόνια.

Για τους Ευρωπαίους λοιπόν, όπως λένε οι εντολοδόχοι «ειδικοί» αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε έναν άδικο αντισυνταγματικό και ατιμωτικό νόμο. Αυτούς θέλουν να μιμηθούμε, τις υπερβολικές υστερίες τους, με την αυθαίρετα-υπεροπτική ανάληψη της ευθύνης να προστατεύσουν όλους εμάς, ανθρώπους με άλλα ήθη έθιμα και συνήθειες. Να μιμηθούμε αυτούς που οι πολυεθνικές ασφαλιστικές μπορεί να πιέζουν ασφυκτικά για λιγότερες δαπάνες αποζημίωσης.

Το Κράτος εισπράττει πάρα πολλά χρήματα από τα τσιγάρα, δεν είναι διατεθειμένο να απεμπολήσει έσοδα τα οποία είναι αναγκαία αυτή την στιγμή, δεν θα θελήσουν κάθετη πτώση εισπράξεων από κακές απομιμήσεις άλλων χωρών. Νομίζω ότι τελικά θα έλθει στην επιφάνεια το Ελληνικό ελεύθερο πνεύμα θα επικρατήσει σύνεση και θα αφήσουν τις απαγορεύσεις τις βίαιες αλλαγές και τις άκαιρες εφαρμογές.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας οδηγείται ολοκληρωτικά σε κατάθλιψη και ανασφάλεια, όντας βυθισμένος σε συναισθήματα απόγνωσης από την κακοδιαχείριση της εξουσίας στα θέματα που συνολικά αλλοιώνουν την ποιότητα της ζωής του.

Οι Κυβερνήσεις μας φορτώνουν διαρκώς με βάρη μέχρι να έλθουμε στα όριά μας, μέχρι να μας λιώσουν κυριολεκτικά. Έχουμε ένα άκαμπτο επιθετικό Κράτος, που εμφανίζεται αδιάλλακτο και όχι ανθρωποκεντρικό. Κράτος το οποίο λειτουργεί με τέτοια φιλοσοφία χωρίς λογική, γίνεται επικίνδυνο για τους πολίτες του.

“Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν ή εξουσία έχει άδικο” είπε ο Βολταίρος.

Να αποσυρθεί άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος από την εκούσια καθημερινότητα του Έλληνα χωρίς λόγια υποσχέσεις ή βολέματα.

Διότι μας μοιράζουν την πίτα έτσι ώστε να νομίζουμε ότι

δεν πήραμε το μικρότερο κομμάτι

Χρ. Ντούσικος

Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας-Πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν.Κορινθίας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και εισαι πολυ σωστος αγνωστε φιλε μου !!!