Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Αποκαθήλωσαν τις εικόνες από το Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για λόγους… αισθητικής

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θεαγενείου επισημαίνει ότι οι κοινοτικές οδηγίες δεν είναι νόμος και προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλες κοινοτικές οδηγίες οι οποίες είναι προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν τις εφαρμόζει.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Θεαγενείου δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτική οδηγία. «Οι εικόνες βγήκαν μόνο από τους διαδρόμους, διότι το θέαμα είχε γίνει πλέον αντιαισθητικό. Τις εικόνες που κατεβάσαμε τις τοποθετήσαμε στην εκκλησία του νοσοκομείου, στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των εργαζομένων, καθώς και στο δικό μου», διευκρίνισε ο διοικητής.
Άμεση ήταν και η αντίδραση του κ. Στ. Παπαθεμελή που δήλωσε: "O διοικητής του Θεαγενείου Θεσσαλονίκης αποκαθήλωσε τις.... εικόνες των αγίων από τους διαδρόμους του Νοσοκομείου.
Είναι απίστευτο εν έτει 2010 να μας γυρίζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος πίσω στην εποχή της Εικονομαχίας στον 8ο και 9ο αιώνα. Αν συνειδητοποιούσε ο κ. διοικητής ότι ...
διοικεί ένα Νοσοκομείο στο οποίο περισσεύει ο πόνος και η μόνη βέβαιη καταφυγή των ασθενών και των δικών τους είναι η καταφυγή στο Θεό και τους αγίους δεν θα πρόσβαλλε τόσο βάναυσα τις ευαισθησίες τους.
Να αποκαταστήσει!
B.K.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :