Σάββατο, Απριλίου 15, 2017

Με προβλήματα και προχειρότητα ο σχεδιασμός της πυρασφάλειας των αεροδρομίων της «Fraport»

Μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη λειτουργίας των 14 Περιφερειακών Αερολιμένων υπό τη διαχείριση της εταιρίας «Fraport», ως εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του Ν. Κυκλάδων καταγγέλλουμε την προχειρότητα της όλης διαδικασίας και αποτυπώνουμε Τις αρνητικές συνέπειες που απέφερε στο Νομό μας.
Είναι γνωστή η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα νησιών της Χώρας μας και η λεπτότητα των χειρισμών που απαιτούνται από τους αρμόδιους φορείς ως προς την κάλυψη των αναγκών τους. Χρειάζεται έμπρακτο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ζωής και.....
της ασφάλειας όσων διαμένουν, διέρχονται ή εργάζονται σε αυτά.
Στα σημερινά δεδομένα με την υποστελέχωση που διέπει το Πυροσβεστικό Σώμα σε προσωπικό και την έλλειψη υλικοΤεχνικού εξοπλισμού, ήρθε να προστεθεί η επάνδρωση των νεοσύστατων Υπηρεσιών Αερολιμένων από το υπάρχον προσωπικό.
. Αφού λοιπόν η εταιρία επέλεξε η Πυρασφάλεια των αεροδρομίων να καλυφθεί από Τον κρατικό φορέα (Πυροσβεστικό Σώμα), η ηγεσία του Σώματος προέβη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των νέων θέσεων, στη συνέχεια προχώρησε σε τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων και σε αναγκαστικές μεταθέσεις υπαλλήλων (μονίμων Πυροσβεστών, καθώς και Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην παρέλθουν οι ημερομηνίες που είχαν υπογραφεί από τις συμβαλλόμενες Πλευρές.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πληθώρα προβλημάτων σε αρκετές από τις Υπηρεσίες από τις οποίες μετατέθηκε προσωπικό, αλλά και στους ίδιους Τους υπαλλήλους που καλούνται να «ξεσπιτωθούν» σε νησιά άκρως Τουριστικά όπως η Μύκονος και η Θήρα, χωρίς φυσικά να ληφθεί υπόψιν το υψηλό κόστος στέγασης και διαβίωσης Που καλούνται αιφνιδίως να αντιμετωπίσουν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκτός των άλλων, μετατέθηκαν προς τις ανωτέρω Υπηρεσίες, Πυροσβέστες από την Π.Υ. Ερμούπολης και από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Τήνου, Άνδρου, Νάξου, αλλά και από τη Θήρα από όπου μετατέθηκε ο μοναδικός οδηγός Πυροσβεστικών οχημάτων που είχε απομείνει...
Με αυτό τον τρόπο αποδυναμώθηκαν αρκετά από τα νησιά του Νομού μας που ήδη ήταν υποστελεχωμένα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αυτονομία που πρέπει να υπάρχει.

Η Ένωσή μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με την ηγεσία του Αρχηγείου Π.Σ., Το αρμόδιο Υπουργείο, υπεύθυνους από την εταιρία, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις τόσο υπηρεσιακά, όσο και στο θέμα της διαβίωσης των συναδέλφων.
Δυστυχώς οι φόβοι μας για την προχειρότητα των διαδικασιών επαληθεύτηκαν. Αγνοούνται τόσο οι εγκαταστάσεις των νέων Υπηρεσιών όσο και η πληρότητα του εξοπλισμού που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα κι ενώ υποτίθεται ότι όλα είχαν Προβλεφθεί.
ΑΠοτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι να επωμιστούν το βάρος όλοι οι συνάδελφοι που μετατέθηκαν, αφού καλούνται εκτός από το να «βάλουν πλάτη», να βάλουν και το χέρι βαθιά στην Τσέπη τους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κάνοντας Τις απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω του νομικού της συμβούλου και έχοντας έννομο συμφέρον, ζητά να της Προσκομιστεί αντίγραφο της σύμβασης Που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία για άγνωστους λόγους δεν έχει δημοσιοποιηθεί. -
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που βρίσκονται στα δύο προαναφερθέντα νησιά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
-O- -O- Γεν.Γραμματέας Πρόεδρος

ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :