Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Ο Πανναξιακός άγγιξε το θαύμα αλλά λύγισε στο ται-μπρέικ του 2ου τελικού



Ο Πανναξιακός με μία εκπληκτική εμφάνιση που δικαιώνει την βαθμολογική του θέση αλλά και το όνομα του λύγισε στο τάι-μπρέικ με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό που μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με 2-1, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέσα στη Νάξο.
Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στην τελική σειρά της Α1 γυναικών, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού Πανναξιακού με 3-2 στο....
ΔΑΚ Νάξου και βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Ο Πανναξιακός του Γιώργου Ρούση, παρουσιάστηκε διαβασμένος και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε χωρίς την τραυματία Αρέτα Κονόμη. Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με 0-1 σετ αλλά η ομάδα της Νάξου επέστρεψε για να περάσει μπροστά 2-1 σετ. Ωστόσο, με περισσότερες «ανάσες» οι Κυπελλούχες Ελλάδας έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ και στο φινάλε «λύγισαν» τη νησιωτική ομάδα που κέρδισε στο τέλος το χειροκρότημα του κόσμου για τη συνολική φετινή τους πορεία.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν από την αρχή του πρώτου σετ ανταγωνιστικές με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-8 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ και με τη Μαλασάι να διατηρεί το προβάδισμα 15-16 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Πανναξιακός με τη Φρέσκο ισοφάρισε σε 18-18 και το σετ πήγε πόντο πόντο με τις «ερυθρόλευκες» μετά από τρία σετ μπολ να κάνουν το 0-1 σετ με 26-28 (υπέρβαση Φρέσκο).
Ο Ολυμπιακός ξεκίνημε δυνατά (1-4) στο δεύτερο σετ αλλά με την Οικονομίδου να πιέζει στην υποδοχή ο Πανναξιακός ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά με άσο της Ελληνίδας μπλοκέρ για το 7-4. Οι «ερυθρόλευκες» ακολουθούσαν στο σκοράρισμα ενώ η Μαλασάι έφερε το σετ στα ίσα (13-13) γιανα περάσουν μπροστά οι φιλοξενούμενες και με άσο της Χριστοδούλου να φτάσουν πρώτες στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Μέχρι το φινάλε του σετ η «μάχη» ήταν πόντο πόντο με τον Πανναξιακό να διατηρεί το «εύθραυστο» +2 (22-20, 23-21). Ο Κοβάτσεβιτς πέρασε για το μπλοκ τη Γιώτα στη θέση της Εμμανουηλίδου και η διεθνής άσος μπλόκαρε την Πότοκαρ για το 23-23. Ωστόσο, μια επίθεση της Τοτσίδου και μια άουτ επίθεση της Χίπε ξεσήκωσε τις κερκίδες του ΔΑΚ Νάξου για την… ισοφάριση σε 1-1 (25-23).
Με αυτοπεποίθηση μπήκε ο Πανναξιακός στο τρίτο σετ και με όπλο το μπλοκ κατάφερε μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ 16-15 να πάρει προβάδισμα. Η Πότοκαρ με τρια μπλοκ, η Κακουράτου με πόντο από άμυνα και η Οικονομίδου εκ νέου με μπλοκ αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό που αδράνησε στιγμιαία για το 23-18. Η Μαλασάι μείωσε 23-19 αλλά η Πότοκαρ έστειλε σε σετ μπολ τον ΠΑΟΝ (24-19), ο οποίος κατέκτησε το σετ με 25-21 (άουτ επίθεση Χίπε) και έκανε το 2-1σετ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να στείλει στο τάι μπρέικ την αναμέτρηση, παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα (0-5), το οποίο διατήρησε (10-16) έχοντας λύσεις στην επίθεση και καθαρό μυαλό για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 16-25 (πλασέ Χίπε).
Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από την αρχή (0-4, 2-6) με τον Πανναξιακό να μην τα παρατάει αλλά να μην μοιάζει καταπονημένος από τη μεγάλη προσπάθεια για ισοφάριση της τελική σειρά. Η Τοτσίδου μείωσε στον πόντο (6-7) αλλά οι «ερυθρόλευκες» με υπονομή και 4-0 σερί «έχτισαν» το 6-11, μια διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος με τη Μαλασάι να κάνει το 10-15.
Τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας μας οι φίλοι του βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία μες την Cyclades Video του Γιώργου Δεουδέ.
Δείτε ξανά τον αγώνα:
Ο 3ος τελικός της σειράς είναι προγραμματισμένος για το προσεχές Σάββατο (29/4, 20.00) στο κλειστό του Ρέντη.
http://www.paon.gr/o-pannaxiakos-angixe-ton-ourano-alla-lygise-sto-te-breik-tou-2ou-telikou/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :