Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ, «έφυγε» η πρώην παίκτρια του Πανναξιακού Άννα Ξερικού

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του βόλεϊ. Θρηνεί τον χαμό της Άννας Ξερικού. Εφυγε από την ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου στη πόλη Μπέλε της Βραζιλίας ύστερα από επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία της μετά από εγχείρηση στο στομάχι. Ο θάνατος της οφείλεται σε σηψαιμικό σοκ.
Η Ξερικού ήταν μία από τις....
κορυφαίες πασαδόρους που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. To 2011 συμμετείχε στην χρυσή ομάδα του Πανναξιακού που πήρε στα μπαράζ την ιστορική άνοδο στην Α2.  Είχε γεννηθεί στις 7 Ιουνίου 1972. Αγωνίστηκε  στον Πανναξιακό, ΑΟΝ Μίλωνα, στον ΑΟ Αθήνα, στη μεγάλη ομάδα του ΖΑΟΝ, την Δραπετσώνα και τον Ολυμπιακό, είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ήταν και πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ.

Η υγεία της Άννας Ξερικού είχε κλονιστεί από την απώλεια του αγαπημένου της αδελφού στις 4 Απριλίου 2007, ενώ πριν τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της. Το τελευταίο διάστημα έκανε ιατρικές εξετάσεις και μετά από την προτροπή τεσσάρων γιατρών αποφάσισε να κάνει επέμβαση στο στομάχι που είναι γνωστή ως «γαστρικό μανίκι». Η εγχείρηση έγινε στην Βραζιλία την Μεγάλη Πέμπτη. Την επομένη πήρε εξιτήριο αλλά τις επόμενες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις. Ενημέρωσε τον γιατρό της ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα και πριν τρεις μέρες η Ξερικού εισήχθη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έίχε πάθει σηψαιμία.

Σήμερα η μητέρα της είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει για την Βραζιλία. Η σορός της Άννας Ξερικού θα αποτεφρωθεί στην πόλη Μπέλεμ και θα μεταφερθεί η τέφρα της στην Ελλάδα.



Φώτο: naxos fan
Πηγή: http://www.sentragoal.gr/a1_gynaikon_bolei/arthro/thrinos_sto_elliniko_bolei_efyge_h_anna_kserikou-130930994/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :