Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
    η Εργατική Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μπροστά σε νέες προκλήσεις. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν / στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων, επιδιώκουν  την ανοχή των εργαζομένων, στην βάρβαρη πολιτική τους. Στον πυρήνα της πολιτικής αυτής, παρά τις επιμέρους αντιπαραθέσεις, βρίσκεται ο στόχος για φτηνούς εργαζόμενους  και μεγιστοποίηση  κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Ο λαός μας καλείται, για άλλη μια φορά, να «αξιολογηθεί», προκειμένου  να λάβει ως «έπαθλο» την διαιώνιση της εξαθλίωσης που βιώνει. Τίθενται συνεχώς  νέοι «εθνικοί» στόχοι όπως τα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα», η  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, η νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του....
αφορολόγητου, η νέα επιδρομή στις συντάξεις, ο περιορισμός και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, η εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι πλειστηριασμοί για τα σπίτια του λαού, η ενεργοποίηση αυτόματου «κόφτη» για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
  Για το Δημόσιο,  μεθοδεύουν την νέα «αξιολόγηση» και «στοχοθεσία» που αποτελούν «φτιασιδωμένη»    συνέχεια  όσων επιχείρησαν οι  προηγούμενες  μνημονιακές κυβερνήσεις. Μαζί με τις αλλαγές που προωθούνται στην διοίκηση  με τον νέο «Καλλικράτη» και  τα νέα οργανογράμματα,  στοχεύουν  στους υποταγμένους υπαλλήλους που δεν θα αντιδρούν στην  εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην είσοδο  και επέκταση των εργολάβων στις δημόσιες υπηρεσίες κ.ά. Η  ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η  εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση  των κοινωνικών υπηρεσιών βρίσκεται εκτός της πολιτικής που «γεννά» και υπογράφει μνημόνια.
Τους ίδιους στόχους εξυπηρετούν  οι απαιτήσεις  των παπαγάλων του ΟΟΣΑ και της Ευρ. Ένωσης,  των πολιτικών δυνάμεων  που στηρίζουν την πολιτική των μνημονίων και του ΣΕΒ για λιγότερο κράτος και απολύσεις των μισών  δημοσίων υπαλλήλων ( βλ. ετήσια έκθεση ΣΕΒ 2016), αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της Ευρ. Ένωσης δηλ. τα  μνημόνια διαρκείας, δεν είναι  τίποτε παραπάνω από τις χρόνιες απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο και η προώθηση την ελαστικής, κακοπληρωμένης εργασίας χωρίς δικαιώματα. Έτσι  μεταφέρονται  νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα με την μορφή διάφορων χαρατσιών και δήθεν “ανταποδοτικών” τελών.
Οι κραυγές αυτές των κοράκων, πέρα από την απέχθεια για την εργασία με δικαιώματα, μεταφράζονται σε χαράτσωμα του λαού μας ακόμη και για τα αυτονόητα δικαιώματα που βαφτίζονται «παροχές» και πωλούνται πανάκριβα.
   Σε αυτό το πλαίσιο και με τους ίδιους στόχους στη σημερινή φάση της οικονομίας προφανώς εξυπηρετεί η προωθούμενη κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, επιφέροντας  εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους συναδέλφους, ενώ ανοίγει τον δρόμο για την παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το ίδιο το 3ο μνημόνιο (Ν.4336/15), οι συνολικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης και Ε.Ε. αλλά και το θεσμικό πλαίσιο της «κινητικότητας», προμηνύουν νέες ανατροπές ενώ δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό ούτε για τους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ούτε και για τους νησιώτες, που έχουν πείρα από την κατάργηση ή την συρρίκνωση αποκεντρωμένων υπηρεσιών ( ΙΚΑ, Εφορία, ΟΑΕΔ κλπ.).
Την ίδια ώρα που μισθοί, μεροκάματα, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα περικόπτονται άγρια, η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων των μνημονίων, εμπλέκεται  όλο και πιο βαθιά την  στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας επί της ουσίας  την πολιτική των προκατόχων της, διαθέτει τεράστια ποσά που ξεπερνούν το 2% του ΑΕΠ προκειμένου να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενώ η χώρα μας  απειλείται κυρίως από τους «συμμάχους»,  έφερε το ΝΑΤΟ (που δεν αναγνωρίζει σύνορα) στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Ο πόλεμος όλο και πλησιάζει, καθώς  στην ανατολική Μεσόγειο η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η   χώρα μας παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής με τεράστια οικονομική αιμορραγία, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να έχουν μερίδιο στη  «λεία». Σχεδιάζουν την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα, παρά το γεγονός ότι όπου πάει το ΝΑΤΟ «σπέρνει» θάνατο και την καταστροφή.
Σε αυτήν την πολιτική θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι !
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στην πολιτική της βαρβαρότητας!
Αγωνιζόμαστε για να  επιστραφούν όσα έκλεψαν από τους εργαζόμενους στην χώρα μας  τα χρόνια των μνημονίων. Για την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατάργηση  όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Αγωνιζόμαστε για  κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για δημόσια δωρεάν και για όλους υγεία, παιδεία, πρόνοια, ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και αγαθών (ηλ. ρεύμα, νερό, λιμάνια, δρόμοι αεροδρόμια κ.λ.π.) .
Ως εργαζόμενοι αλλά και δημόσιοι λειτουργοί, βρισκόμαστε μαζί με τον εργαζόμενο λαό μας. Μαζί με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά! Καταδικάζουμε τον εθνικισμό, τον φασισμό  και την ξενοφοβία.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Όχι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες του λαού μας.               Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Καμιά βάση για τους φονιάδες των λαών.
                                  Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»
Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις !
Στην Σύρο συγκέντρωση Δευτέρα 1η Μάη 10:30 πμ  μπροστά στο κτήριο της Αποκεντρωμένης



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



          ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ              

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :