Πέμπτη, Απριλίου 13, 2017

Συνάντηση για το ζήτημα εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 11/04/2017 σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου των τεσσάρων νησιών Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη.
Οι Δήμαρχοι των νησιών  Άνδρου κ. Σουσούδης, Πάρου κ. Κωβαίος, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Σιώτος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και.....
Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Μπιζάς ενημέρωσαν διεξοδικά τον αρμόδιο υπουργό για την ομόφωνη θέση τους και τα επιχειρήματα τους προς την κατεύθυνση ακύρωσης της εγκατάστασης των βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας . Απαντώντας ο Υπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των νησιών αλλά απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα του Συντονιστικού, αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ. Επίσης τόνισε πως αν και το υπουργείο προσανατολίζεται να αλλάξει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις ΑΠΕ στα νησιά που είναι τουριστικοί προορισμοί, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση οι φορείς των νησιών ευχαρίστησαν τον υπουργό για την πραγματοποίηση αυτής της συζήτησης και δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι οριστικής ακύρωσης της απόφασης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στα νησιά των Κυκλάδων Άνδρο, Νάξο και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Τήνου, εκφράζοντας έτσι και το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, ενώ Γιάννης Βρούτσης δεν παρέστη, καθώς δεν προσκλήθηκε από το γραφείο του Υπουργού. Επίσης, παραβρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες κ. Ροκονίδας και κ. Μαρινόπουλος,  εκπρόσωποι της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των τεσσάρων νησιών.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :