Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νάξου

1. Με γνώμονα πάντα την ασφαλή διακίνηση των διερχόμενων πεζών και οχημάτων στην παραλιακή οδό Χώρας Νάξου, καθώς και την αναβάθμιση της εικόνας του νησιού ενόψει θερινής περιόδου 2017, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη δημοσίευση της κάτωθι ανακοίνωσης εκ μέρους του Λιμεναρχείου Νάξου:
«Σας γνωρίζουμε ότι από ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΜΑΙΟΥ 2017, στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νάξου θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπονται από τις αντίστοιχες σημάνσεις. Παρακαλούνται οι οδηγοί των κάθε είδους οχημάτων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην οριζόντια (κίτρινη διαγράμμιση στο οδόστρωμα) όσο και στην......
κάθετη (πινακίδες του Κ.Ο.Κ) σήμανση που υπάρχει στη Χερσαία Ζώνη και να συμμορφώνονται με αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει τις από το Νόμο προβλεπόμενες Κυρώσεις.
Ειδικότερα, γνωρίζεται στους πολίτες ότι επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μόνο στη δεξιά πλευρά της μικρής προβλήτας, εκτός του οριοθετημένου χώρου που προορίζεται για στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων Λιμεναρχείου Νάξου και οχημάτων Ατόμων. Με Αναπηρία.
Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η στάθμευση πάσης φύσης οχημάτων: 1) σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού, 2) στην αριστερή πλευρά της μικρής προβλήτας, 3) εντός τουριστικού καταφυγίου (η συγκεκριμένη διοικητική παράβαση επισύρει πρόστιμο ύψους 200έ), 4) στο χώρο πέριξ της πλατείας των Κ. Τ.Ε.Λ. (καθορισμένες θέσεις οχημάτων ταξί-ξενοδοχειακώνενοικιαζόμενων).
Επισημαίνεται ιδιαίτερα η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε χώρους στάθμευσης Α.ΜΕ.Α, πλην των οχημάτων που διαθέτουν ειδική κάρτα στάθμευσης για χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Στο χώρο αρμοδιότητάς μας υπάρχουν:
ο Τρεις (Ο3) θέσεις στάθμευσης οχημάτων Α.ΜΕ.Α., στις εσοχές που σχηματίζονται κατά μήκος της
παραλιακής οδού, ο Μία (O1) θέση στην είσοδο της μικρής προβλήτας στη δεξιά πλευρά, ο Μία (0,1) θέση στην είσοδο του λιμένα Νάξου. Υπογραμμίζεται επίσης η βαρύτητα που κατέχουν οι συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες χρήζουν αναμφισβήτητα τον σεβασμό όλων των πολιτών-οδηγών και η συγκεκριμένη διοικητική παράβαση επισύρει πρόστιμο ύψους 200έ.
Τέλος, θα θέλαμε να συστήσουμε στο Κοινό, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας και κατά συνέπεια
δυσαρέσκειας και παραπόνων, να αποφεύγεται στα πλαίσια του εφικτού η διέλευση της παραλιακής οδού, τις έντονες ώρες αιχμής, δηλαδή από 12:30 έως 14:00, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, γιατί παρατηρείται αναμονή και καθυστέρηση, λόγω των συνεχών αφίξεων πλοίων».

2. A.T. ΝΑΞΟΥ που αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται όπως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, διαθέσει όργανο Υπηρεσίας του τις ώρες αιχμής (12:30 έως 14:00) έναντι Α ́ Δημοτικού σχολείου Νάξου, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της Κυκλοφορίας και κατά συνέπεια στη διευκόλυνση των κατοίκων - επισκεπτών του νησιού.
3. Λαμβάνοντας υπόψη αφενός, την απήχηση και την αμεσότητα που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο κοινό και αφετέρου το εύρος των αναγνωστών, ακροατών και θεατών που διαθέτει το κάθε μέσο, επιθυμούμε να κάνουμε χρήση του χώρου (εφημερίδων) και του χρόνου (ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού) με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μακρά δημοσίευση και μετάδοση της ανωτέρω ανακοίνωσης στα μέσα σας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση του Κοινού. Σκοπός της Υπηρεσίας μας είναι η πρόληψη και όχι η Καταστολή (υπό τη μορφή επιβολής κυρώσεων). Φρονούμε ότι θα καταστείτε βασικοί παράγοντες ενημέρωσης του Κοινού και με γνώμονα ότι το ενημερωμένο κοινό καθίσταται και υπεύθυνο κοινό, ελπίζουμε ότι η φετινή θερινή περίοδος θα είναι μια περίοδος με τις λιγότερες δυνατές βεβαιώσεις παραβάσεων.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται από Υπηρεσία μας για την ενημέρωση των πολιτών, να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :