Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Ναυτική «περιπέτεια» με καθυστέρηση και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό των Κυκλάδων…


Ένα ατυχές, παράδοξο περιστατικό, από αυτά που κοστίζουν σε χρόνο και ταλαιπωρία στο χώρο της ακτοπλοικής μετακίνησης, συνέβη το πρωί του Σαββάτου 1η Απριλίου στη Σύρο.
Συγκεκριμένα το πλοίο «Aqua Spirit» που από το λιμάνι της Σύρου επρόκειτο να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασιά – Σαντορίνη και Ανάφη, «ακινητοποιήθηκε» για.... ώρες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς οι άγκυρές του μπλέχτηκαν με αποτέλεσμα την πολύωρη καθήλωση των ταξιδιωτών του.
Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη το κοινό των 73 επιβατών ανάμεσα στους οποίους ήταν και η ποδοσφαιρική ομάδα της Σύρου Α.Ο. Πάγου με προορισμό παιχνίδι στη Νάξο και η ομάδα κορασίδων Α.Ο. Ερμούπολης που κατευθυνόταν προς τη διεξαγωγή του Final Four της Σαντορίνης.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος και τελικά, με τη βοήθεια του πληρώματος και ενός ρυμουλκού, το πλοίο μπόρεσε να πλαγιοδετήσει κοντά στο Τελωνείο Σύρου. Κατόπιν, με την επέμβαση γερανοφόρου οχήματος, το πρόβλημα λύθηκε και οι άγκυρες ξεμπλέχτηκαν.

Από τις 7 το πρωί που ήταν η προγραμματισμένη αναχώρηση του «Αqua Spirit», το πλοίο κατάφερε τελικά να αποπλεύσει στις 13:40 το μεσημέρι δίνοντας τέλος την αγωνία των επιβατών. Ωστόσο το ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Α.Ο Πάγου στη Νάξο αναβλήθηκε λόγω της καθυστέρησης και του Α.Ο. Ερμούπολης θα διεξαχθεί σε νέα ώρα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για το πλοίο και τους επιβάτες του, για τους οποίους η πρώτη μέρα του Απρίλη έκανε ποδαρικό με αρκετά περιπετειώδη τρόπο...



Ενημέρωση από το λιμεναρχείο Σύρου για το συμβάν

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου ότι, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055 από τον οικείο λιμένα, σημειώθηκε εμπλοκή των δύο πρωραίων αγκυρών, με αποτέλεσμα την αδυναμία άπαρσής τους.

Το Ε/Γ-Ο/Γ, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, προέβη σε ελιγμούς απεμπλοκής, με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, πλαγιοδέτησε στο ανατολικό κρηπίδωμα του λιμένα, όπου, με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, επετεύχθη η απεμπλοκή των πρωραίων αγκυρών.

Ακολούθησε έλεγχος, παρουσία στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, με ικανοποιητικά αποτελέσματα και το “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” απέπλευσε με 48 επιβάτες για συνέχιση του δρομολογίου του.

 https://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-koinonia/item/23721-naftiki-peripeteia-me-kathysterisi-kai-talaiporia-gia-to-epivatiko-koino-ton-kykladon?acm=566_835#sthash.aOwecUbg.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :