Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

Λένε ψέματα για το βοήθημα σε Μπαλαούρα - Μηταφίδη

Του Ιωάννη Βρούτση*
Χρειάστηκαν μόλις 3,5 μήνες για να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, “ντροπιαστικές” περιπτώσεις, όπου το κοινωνικό βοήθημα του ΣΥΡΙΖΑ τελικά έλαβαν άνθρωποι που δεν το είχαν ανάγκη και που δεν είναι λίγοι!
Η άθλια αυτή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει την προχειρότητα και τα δημαγωγικά χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης που στο βωμό της.....

επικοινωνίας και της κομματικής σκοπιμότητας, θυσιάζει την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια.


Μάλιστα, το πλέον προκλητικό είναι, ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά της να περιορίσει την κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια που προκάλεσε με αυτή την ενέργεια της, δεν διστάζει να επιστρατεύσει ξανά τα ψέματα αντί να ζητήσει συγγνώμη και να αποκαταστήσει το λάθος της.


Αν ανατρέξει κανείς, στις σχετικές συζητήσεις της βουλής, αλλά και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό βοήθημα που δόθηκε το Δεκέμβριο του 2016, το σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσει πόσο δίκιο είχε η Ν.Δ. που υπερασπιζόταν και υποδείκνυε στην κυβέρνηση, ότι η κατανομή των όποιων πόρων πρέπει να γίνει απαραίτητα και υποχρεωτικά με εισοδηματικά κριτήρια.


Ταυτόχρονα θα διαπίστωνε με πόση αλαζονεία και φανατισμό υπερασπίζονταν τη συγκεκριμένη διάταξη οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία μάλιστα υπερψήφισαν, αγνοώντας τις συνεχείς επισημάνσεις της Ν.Δ. αλλά και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα προβλήματα που με βεβαιότητα θα προέκυπταν.


Σήμερα, η γραμμή προπαγάνδας της κυβέρνησης, επικαλείται την αδυναμία της καταβολής του βοηθήματος με εισοδηματικά κριτήρια, δήθεν εξαιτίας της ανυπαρξίας του απαραίτητου μηχανισμού.


Όμως, μηχανισμός για την καταβολή οποιουδήποτε βοηθήματος, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια υπάρχει ήδη έτοιμος από το 2014 -κυβέρνηση Σαμαρά- και βρίσκεται από τότε στην απόλυτη διάθεση της ελληνικής πολιτείας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μηχανισμός λειτούργησε 2 φορές με απόλυτη επιτυχία και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ.


Στην πρώτη περίπτωση για την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος των 500 εκατ. ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια και στη δεύτερη για την κατανομή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 δήμους το 2014 και που λειτουργεί επιτυχώς μέχρι σήμερα.


Ας καταλάβουν πλέον στην κυβέρνηση, που χωρίς αιδώ αλλοιώνει την αλήθεια, πως όταν συγκρούεσαι με την πραγματικότητα, δεν σε σώζουν τα ψέματα!


*Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης είναι Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ.