Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

«Πολύχρωμο» και οικουμενικό το νέο προεδρείο του ΤΕΕ

Αποτυπώνοντας τον "πολύχρωμο" χώρο των μηχανικών, συγκροτείται το νέο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Με την εκλογή του Νικόλαου Μήλη, Πολιτικού Μηχανικού από την παράταξη "Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών" (ΔΗ.ΣΥ.Μ), στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και του Νικόλαου Ανδρεαδάκη, Πολιτικού Μηχανικού από την παράταξη "Ριζοσπαστική Κίνηση Μηχανικών, Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι", στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Είχε...
προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και η εκλογή του Γιώργου Στασινού, από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ), στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ για μία ακόμη θητεία.
Η συγκρότηση του Προεδρείου της νέας Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί σε νέα ειδική εκλογική συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, στις αρχές Μαΐου 2017, όπου θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ. Το νέα όργανα διοίκησης θα αναλάβουν καθήκοντα αμέσως μετά.
Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
"Η ιδεολογική προέλευση των τριών μελών του νέου Προεδρείου του ΤΕΕ από το χώρο της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και της αριστεράς αποδεικνύει τον "οικουμενικό" χαρακτήρα των συλλογικών οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα η συγκρότηση του Προεδρείου είναι αναλογική με βάση τη σειρά κατάταξης των παρατάξεων στις εκλογές του Νοεμβρίου και αποδεικνύει το σεβασμό μας στη βούληση των συναδέλφων μηχανικών που προσήλθαν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η διαπαραταξιακή συγκρότηση της δεκαπενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής από εκπροσώπους πολλών ψηφοδελτίων, αποδεικνύει τη βούληση των μελών της Αντιπροσωπείας αλλά και των διπλωματούχων μηχανικών συνολικά για πολυσυλλεκτική εκπροσώπηση".
Τα βιογραφικά του Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων του ΤΕΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΣ: Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών. Τον Μάιο του 2015 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ από το 2014 και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το 2006. Έχει διατελέσει Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ  (2014 – σήμερα), Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας  (2012-2014), Πρόεδρος της παράταξης ΔΚΜ (2011 – σήμερα) και μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (2006-σήμερα). Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004-2010), πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης "Όλοι διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι" (2006-2007), μέλος ΕΓ ΟΝΝΕΔ (2001-2004) και μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ (1998-2006). Δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και ως σύμβουλος  Δημόσιων  Οργανισμών, Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, ως σύμβουλος διαχείρισης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων – Αναπτυξιακός Νόμος (2009 – σήμερα), ως σύμβουλος διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) (2009 – σήμερα). Ασχολείται με τη μελέτη – επίβλεψη - κατασκευή σημαντικών έργων (δημόσια σχολεία, μουσεία, υδραγωγεία κλπ) στο εξωτερικό, την μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων, μελέτη – επίβλεψη – κατασκευή - εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, έκδοση οικοδομικών αδειών, επίβλεψη οικοδομών, κατασκευή στρατιωτικών έργων, με έργα ύδρευσης - αποχέτευσης και οδοποιίας, είναι κατασκευαστής ιδιωτικών έργων και  δραστηριοποιείται στ διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΛΗΣ: Είναι 35 ετών, γεννήθηκε στη Βέροια το 1981 και κατάγεται από τη Νάουσα Ημαθίας. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ (2003), μέλος του ΤΕΕ από το 2004, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης "Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων –Διοίκηση συστημάτων Κατασκευών, Υποδομών και Μεταφορών" (ΔΠΘ σε συνεργασία με το ΠΑΜΑΚ, 2005). Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και εκπρόσωπος των φοιτητών σε όλα τα όργανα διοίκησης του ΔΠΘ από το 1999 έως το 2003. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολούμενος με την εκπόνηση μελετών ιδιωτικών έργων και κυρίως την επίβλεψή τους ως μηχανικός εργοταξίου. Το 2006 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ), με την παράταξη της ΠΑΣΚ Πολιτικών Μηχανικών. Επανεκλέχθηκε το 2009. Από το 2006 έως το 2010 ήταν μέλος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Υποστήριξης Αντισεισμικού Κανονισμού του ΟΑΣΠ ως εκπρόσωπος του ΣΠΜΕ και την περίοδο 2006-2009 ήταν μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Νέων Πολιτικών Μηχανικών του ΣΠΜΕ. Από το 2009 είναι Επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Θεμάτων Νέων Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 2010 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Τον Σεπτέμβριο του 2010 εκλέχθηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αρμοδιότητα για θέματα διεθνών, ευρωπαϊκών θέσεων και εξωστρέφειας του ΤΕΕ. Τον Νοέμβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2016 επανεκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Τον Μάϊο του 2014 εκλέχθηκε αναπληρωτής γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και από τον Οκτώβριο του 2015 έως σήμερα είναι εκλεγμένος Α Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ: Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (2002), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων – Εργολήπτης Δημοσίων Έργων. Από τη λήψη του διπλώματος και μέχρι σήμερα απασχολείται στην κατασκευή Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων με διάφορες ιδιότητες (επιβλέπων μηχανικός αρχικά, υπεργολάβος, εργολήπτης και στέλεχος τεχνικών και κατασκευαστικών εταιρειών στη συνέχεια). Έχει διατελέσει μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (2014 – σήμερα), της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ (2015 – σήμερα), του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (2009-2014), της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ (2008-2011) και παλαιότερα μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.
Η νέα Διοικούσα Επιτροπή
Της εκλογής του Προέδρου του ΤΕΕ είχε προηγηθεί η εκλογή της δεκαπενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, που αποτελεί συλλογικό όργανο διοίκησης του Επιμελητηρίου. Οι εκλεγέντες έχουν αλφαβητικά, ανά ειδικότητα και συνδυασμό που εκλέχθηκαν στην Α/ΤΕΕ, ως εξής:
Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
1
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
2
ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
3
ΑΝΤΙΒΑΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΥΝΑ.ΜΗ.
4
ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
5
ΗΛΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.)
6
ΚΑΨΑΣΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.)
7
ΚΟΥΤΖΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
8
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΛΕΜ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
9
ΜΗΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.)
10
ΜΠΟΥΚΗ
ΕΛΕΝΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.
11
ΞΙΦΑΡΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
12
ΣΙΟΥΝΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ
ΜΗΧ/ΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
13
ΣΤΑΣΙΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
14
ΤΣΩΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
15
ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :