Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες του νότιου Αιγαίου
Ο ισχυρός, αυτόνομος και το κυριότερο ανεξάρτητος από το κεντρικό κράτος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που οραματίστηκε και απαίτησε ο λαός των νησιών της περιφέρειάς μας στο σύνολό του, μετατράπηκε από τον περίφημο << Καλλικράτη >> και αυτούς που τον επινόησαν, νομοθέτησαν και.....
εφάρμοσαν, σε έναν άβουλο διαχειριστή των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κάθε κυβέρνησης, απολύτως εποπτευόμενο και ελεγχόμενο από την κεντρική εξουσία, χωρίς καμμία αυτοτέλεια, χωρίς καμμία αυτοδιοικητική πνοή αποκομμένο και απομακρυσμένο από τις ανάγκες του λαού της περιφέρειας και χωρίς δυνατότητα ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων τα οποία διαρκώς εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.
                   Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου διοικήθηκε, στο παλαιότερο και πρόσφατο παρελθόν, από παρατάξεις οι οποίες ήταν και είναι άμεσα ή έμμεσα  συνδεδεμένες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό – ιδεολογικό επίπεδο, με το υπάρχον πολιτικό – μνημονιακό ( αλλά και προ μνημονίων ) κυβερνητικό σύστημα, το οποίο κατέστρεψε, με τις μεθοδευμένες αντιλαϊκές επιλογές του, την πατρίδα μας, εμάς και τα παιδιά μας  τόσο σε ηθικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, μας έκανε << πελάτες >> του, υποβάθμισε τη ζωή μας, μας πτώχευσε μας εξευτέλισε και μετά από όλα αυτά υποθήκευσε και το μέλλον μας στους ξένους δανειστές και το ντόπιο και ξένο τραπεζικό σύστημα.     
                   Καμμία πρόοδος στο ακτοπλοϊκό, η μετακίνησή μας παραμένει πανάκριβη και αργή, η ανεργία στα νησιά μας καλπάζει, η έλλειψη υποδομών ( λιμάνια, αεροδρόμια παιδεία, υγεία, υδατικό δυναμικό, υπηρεσίες κ.λ.π. ) μειώνει καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας και μας δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, το περιβάλλον μας υποβαθμίζεται, η επιχειρηματικότητα μειώνεται, τα χρέη μας ολοένα και αυξάνονται, τα μαγαζιά μας κλείνουν, οι πολλαπλοί και αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές μας πνίγουν η << νησιωτικότητα >> κατάντησε μια λέξη κενή περιεχομένου, η μείωση της τουριστικής περιόδου φανερή και διαρκής, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις προβληματικές                           ο πολιτισμός και ο αθλητισμός χωρίς ευαισθησία, στηριγμένοι κυρίως στο χρήμα                      η κοινωνική συνοχή ανύπαρκτη και το κυριότερο η απαξίωση προς την πολιτική και την αυτοδιοίκηση ολοένα και πιο έντονη.   
                   Και μετά από όλα αυτά που συνθέτουν το τραγικό παζλ της καθημερινότητάς μας στις ίδιες μας τις μικρές πατρίδες, υπάρχουν ακόμη κάποιοι δήθεν αυτοδιοικητικοί θιασώτες και υποστηρικτές του μνημονιακού πολιτικού συστήματος, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν αλλά έχουν και το θράσος να ζητούν την ψήφο μας, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής της κοινωνίας μας και της περιφέρειάς μας στο σύνολό της ή στην καλύτερη περίπτωση να συντηρήσουν για άλλα         5 χρόνια επιπλέον την υπάρχουσα ζοφερή πραγματικότητα.     
                   Αγαπητοί Συμπολίτες του Νότιου Αιγαίου,
                  όλοι αυτοί πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι αυτή τη φορά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, γιατί είμαστε πλέον υποψιασμένοι.
                   Αγαπητοί συμπολίτες, μην τους εμπιστεύεστε. Κλείστε τα αυτιά σας στις                 << σειρήνες >> του αυτοδιοικητικού << κατεστημένου >> το οποίο σας υπόσχεται όλα όσα δεν μπόρεσε να κάνει επί χρόνια τώρα. Είναι ακριβώς οι ίδιοι και δεν έχουν αλλάξει. Δεν μπορούν και δε θέλουν να πάνε την περιφέρεια μπροστά. Στόχος τους δεν είναι το προχώρημα της περιφέρειας αλλά ο έλεγχός της από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, διότι ανήκουν σε αυτό και εκπορεύονται από αυτό. 

                 Αυτή τη φορά επενδύστε τις ελπίδες και το μέλλον σας στο καινούριο, στο άφθαρτο, στο δημοκρατικό, στο ανατρεπτικό, στο υπεύθυνο, στο συλλογικό, στο ελπιδοφόρο που λέγεται << ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ >>, με υποψήφιο περιφερειάρχη έναν γνήσιο αυτοδιοικητικό αγωνιστή, τον επί 28 χρόνια Δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου και απορρίψτε το ανεπιτυχώς δοκιμασμένο, το φθαρμένο, το συντηρητικό, το                                    << κατεστημένο >> και το μνημονιακό, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια που είχε στα χέρια του την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έβλαψε, μείωσε και υποβάθμισε την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας._

Πέτρος Γ. Μανδηλαράς, Δικηγόρος, υποψηφίος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό << ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ >> - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :