Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Πότε θα δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του ο δήμαρχος;

    Ο δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης και τα παπαγαλάκια του έχουν τελευταία επιδοθεί σε ένα όργιο σπερμολογίας και λασπολογίας κατά αντιπάλων τους και ιδιαίτερα κατά του επικεφαλής της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Νίκου Μαϊτού. Τους κατανοούμε. Νομίζουν αφελώς ότι αυτή η ύπουλη και άνανδρη μέθοδος θα τους αποδώσει εκλογικούς καρπούς. Και έτσι δεν χρειάζεται να αποδεχτούν την πρόσκληση-πρόκληση του Ν. Μαϊτού για δημόσια συζήτηση των προτάσεών τους για τις πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων της Νάξου και....
των Μικρών Κυκλάδων. Φυγομαχούν, ως συνήθως.
    Με αφορμή, όμως, τις διαδόσεις που τεχνηέντως διαρρέονται από το επιτελείο Μαργαρίτη, καλούμε τον δήμαρχο, αλλά και τους σπερμολογούντες υποψήφιους συμβούλους της παρέας του, να δημοσιοποιήσουν, έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, το πόθεν έσχες τους (την ετήσια δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης) για να το πληροφορηθεί ο λαός, πριν προσέλθει στις κάλπες στις 18 Μαΐου. Άσχετα αν έπρεπε να το υποβάλουν από τον πρώτο χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης και ελέγχου και από τους πολίτες. Το ίδιο θα πράξει και ο Ν. Μαϊτός, αν και δεν υποχρεούται από το νόμο.
     Πληροφορούμε τους πολίτες των νησιών μας ότι, αν τηρούσε τη νομιμότητα ο δήμαρχος, έπρεπε να είχε αναρτήσει «με εντιμότητα και ευθύνη», όπως επαναλαμβάνει στα λόγια, στην ιστοσελίδα του δήμου την ετήσια δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης από την αρχή της θητείας του. Να τι λέει το άρθρο 61 παρ 4 του νόμου 3852/2010 για το «πρόγραμμα Καλλικράτης»: «Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου». Αυτό κάνει και ο δήμαρχος του διπλανού μας δήμου της Πάρου  (http://www.paros.gr/default.asp?catid=10490). Ο νομιμόφρων κ. Μαργαρίτης γιατί παρανομεί; Τι έχει να κρύψει από το λαό;
      Εμείς υποσχόμαστε ότι από την επόμενη μέρα της ανάληψης της δημοτικής εξουσίας θα δημοσιοποιήσουμε το πόθεν έσχες μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Η διαφάνεια δεν είναι επιλεκτική κύριε Μαργαρίτη.

                                                                                                                   Από το γραφείο τύπου

                                                                                                                       Γιάννης Πιτταράς

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ. ΠΑΤΑΤΟΝ ΚΑΤΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ. ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΑΒΟΛΙΒΑΔΙΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ??
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ??
(ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ...)
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΙΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ο Μαργαριτης τα ειχε και πριν γινει δημαρχος δεν τα απεκτησε μετα.

Ανώνυμος είπε...

ολα τα κανουν γιατι τα χουν πεξει που δεν εχουν να πληρωσουν τα εισιτήρια. θα κατεβασουμε τους παντες. θα τριβετε τα ματια σας. και με πλοια και με αεροπλανα καθικια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ........

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που δεν έχει να κρύψει κάτι και μιας και τον υποχρεώνει ο νόμος να δημοσιεύσει το πόθεν έσχες του, γτ δεν το κάνει;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΑΙΤΟ. ΨΑΧΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΑΞΟΥ είπε...

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ !! ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ............ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ..ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΔΙΌΤΗΤΑ ΣΑΣ ....ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ...." Ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Την εφαρμογή του νόμου ζητάει κύριοι... Τι σας ενοχλεί σε αυτό? ο νόμος είναι σαφής και ισχύει για όλους. Αφήστε επιτέλους τη προπαγάνδα και τη λάσπη για το ΣΔΟΕ.
Υ.Γ. για εσένα που αποκαλείς καθίκια όσους δεν συμφωνούν μαζί σου θα δεις πόσο καθίκια είμαστε από τον πόνο που θα σου προκαλέσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ανώνυμος είπε...

δωστε στοιχεια για ποθεν εσχες και μεταδημοτευσεις τωρα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΧΟ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ? ΤΩΡΑ ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΜΑΝΟΛΑΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

ελα μα δεν πατε καλα.... και λογοστικο ελεγχο εχει κανει και ορκωτους λογιστες εχει βαλει ... η διαφανεια υπαρχει απολυτη τα τριαμιση αυτα χρονια... τα προηγουμενα οι φαγάνες τι έκαναν? ποσαγια πόσα εκατομυρια ευρω κατηγορουνται σημερα? θα τα μαθετε πολυ συντομα... Ψηφιστε Μαιτο... και θα καλοπεράσετε. θα τους ξεχρεωσει όλους όσους έχει δίπλα του αλλα με τα λεφτα του δήμου προφανως.