Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων: Κήρυξη διευκολυντικών στάσεων εργασίας για 23, 24, 25 Απριλίου

Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη και υποκριτική τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που επιβάλει αναπλήρωση μαθημάτων λόγω μαθητικών καταλήψεων στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα.
Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις....
διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία.

Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μαθήματα τη Μ. Εβδομάδα για τα “άτακτα” σχολεία αποτελούν στην ουσία ποινή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και επίδειξη δύναμης από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς παράλληλα να προσθέτουν τίποτα στην ουσιαστική μόρφωση των μαθητών. Ασκείται πίεση σε μαθητές και εκπαιδευτικοúς, με σκοπό να κατασταλεί κάθε αντίδραση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.
Το επόμενο βήμα είναι να ισχύσουν αντίστοιχες ποινές και για τους εκπαιδευτικούς, όταν απεργούν.

Το πόσο προσχηματική είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ασχολήθηκε με το πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα, όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2.000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν.
Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης, σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται, συνειδητοποιώντας και τις δικές της ευθύνες.

Για τους λόγους αυτούς η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων κηρύσει στάσεις εργασίας στα σχολεία ευθύνης μας, που καλούνται να κάνουν μάθημα στις διακοπές του Πάσχα ώστε κανείς καθηγητής να μην κάνει μάθημα στις διακοπές του Πάσχα.

Οι στάσεις εργασίας κηρύσσονται για Τετάρτη 23/4, Πέμπτη 24/4, Παρασκευή 25/4 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00


Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αντίστοιχες στάσεις εργασίας για το τρίωρο 8:00-11:00.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων:



          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

     Αντώνης Φραγκίσκος                                                   Zωή Τζαννίνη

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :