Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014

Αντιφασιστική συναυλία στην Πάρο

Αντιφασιστική συναυλία
Τρίτη 15/4, 21:00
αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου “Αρχίλοχος”, Παροικία.
Συναυλία με τους Beggar Belief (Πάρος).
ελεύθερη οικονομική συνεισφορά στην είσοδο.

Τα τελευταία χρόνια ΖΟΥΜΕ τη συντριβή εργασιακών κεκτημένων αιώνων, το ξεπούλημα σε τιμές ευκαιρίας της δημόσιας παιδείας, υγείας και οποιουδήποτε άλλου δημοσίου αγαθού, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τα ποσοστά ρεκόρ στην ανεργία, τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους και....
εν τέλει τη βίαιη ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ!Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντιων μας, με τα πιο αποτελεσματικά όπλα τους, την παραπληροφόρηση μέσω των μεγάλων ΜΜΕ, τον διαχωρισμό μας σε αντίπαλες κοινωνικές ομάδες που η μια μάχεται την άλλη, αλλά και την καταστολή όποιων αντιστέκονται ακόμα. Μάλιστα αυτοί που πραγματικά αντιστέκονται με όλα τα μέσα, στην διάλυση των ζωών μας, είναι αναγκασμένοι να γνωρίσουν το πιο σκληρό πρόσωπο της καταστολής που περιλαμβάνει ειδικούς νόμους και διατάξεις, αναίτιες εισβολές σε σπίτια, βασανιστήρια στην ασφάλεια, καταδίκες χωρίς καθόλου στοιχεία, μέχρι και κολαστήρια υψίστης ασφαλείας.
Σε αυτό τον πόλεμο, έχει αποδειχθεί ιστορικά, ότι καλύτερος σύμμαχος των κυβερνώντων που θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους, είναι οι διάφορες φασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες που ανθίζουν σε περιόδους κρίσης και εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση των ανθρώπων για να σπείρουν τον φανατισμό και το μίσος. Σκοπός τους είναι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα και να τον χωρίζουν σε υποομάδες, όπου η μία αντιπαλεύεται την άλλη, αντί να αγωνιστούν όλοι μαζί ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς. Στη χώρα μας είδαμε ξεκάθαρα αυτές τις συμμορίες να αποθρασύνονται, αφού με την ανοχή του κράτους δρούσαν ατιμώρητες και επιτίθονταν σε μετανάστες, σε κόσμο του κινήματος και της τέχνης και γενικότερα σε όποιον αντιστέκεται. Το είδαμε άλλωστε και μόνοι μας πέρυσι, στην σύντομη παρουσία τους στο νησί μας, όπου προσπάθησαν να μας επιτεθούν μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν φέρει μαζί για να τους φυλάνε.
Οι ίδιοι κρατικοί μηχανισμοί που τους εξέθρεψαν, σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν για την «αντιφασιστική» τους δράση, φυλακίζοντας την ηγεσία του φασιστικού μορφώματος, ενώ την ίδια στιγμή έχουν κάνει τις ακροδεξιές πολιτικές, επίσημη ατζέντα της κυβέρνησης με στόχο να μην χαθούν πολύτιμες ψήφοι. Φυσικά δεν τους νοιάζει πόσες ανθρώπινες ζωές θα χρειαστεί να χαθούν και αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο από τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα σύνορα της χώρας μας, από τις μαρτυρίες των επιζησάντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, αλλά και από τους κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
Αντιμετωπίζοντας όλα αυτά μας δημιουργείται η αναγκαιότητα να δράσουμε, αν θέλουμε ακόμα να λεγόμαστεΑΝΘΡΩΠΟΙ! Έχουμε χρέος με όσα μέσα διαθέτουμε, να εξοπλιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φασισμό. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ελευθερίες, δίκαιη και πραγματικά δημοκρατική, που θα αποδέχεται και θα τους στηρίζει όλους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, σεβόμενη τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.
Γιατί ο φασισμός δεν έχει ανάγκη τη σβάστικα για να εδραιωθεί. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να επικρατήσει είναι η σιωπή και η αδιαφορία των πολιτών.
Καλούμε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, χρώματος, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, ανάπηρο ή μη να συσπειρωθεί ενάντια στους φασίστες και την τρομοκρατία τους. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον πλούτο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Να κάνουμε τις γειτονιές μας, τους χώρους πολιτισμού και τις πόλεις μας γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης και αντίστασης μακριά από τις λογικές του διχασμού.
Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει, δεν έχει χρώματα και δεν τραγουδάει. Ο φασισμός δεν είναι εγγενές στοιχείο του ανθρώπου αλλά γεννάται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες και για συγκεκριμένους σκοπούς. Οι λέξεις, οι νότες, ο χορός και τα χρώματα είναι τα δικά μας όπλα. Ας τα ενώσουμε ενάντια στον φόβο και την απάθεια.. Ας τα ενώσουμε στο όραμά μας ενάντια στη ξενοφοβία και τη βαρβαρότητα.

Λέμε όχι στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Διεκδικούμε πόλεις ανοιχτές με ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων.

Τραγουδάμε μαζί με όλους τους ανθρώπους!

Η εκδήλωση στο facebook
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :