Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

Οι λάτρεις της γιόγκα ψηφίζουν... Νάξο δαγκωτό - Αφιέρωμα στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου!

Αμέτρητες γωνιές με σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας, αμμώδεις παραλίες με θίνες και κέδρους, αρχαίοι ναοί γεμάτοι μυστικά, πύργοι και κάστρα βρίσκονται όλα σε αφθονία στηΝάξο, το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων.

"Η Νάξος μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των τουριστών. Έχουμε γκρουπ Γερμανών επισκεπτών που κάνουν γιόγκα, Ελβετών που ασχολούνται με καγιάκ, Ιρλανδών γεωλόγων και Γάλλων αστρολόγων. Είναι πολλοί οι ξένοι πεζοπόροι, κυρίως ......
Γερμανοί, Άγγλοι, Σκανδιναβοί, καθώς το νησί έχει αμέτρητα μονοπάτια τα οποία καλούν τους ενδιαφερόμενους να τα ανακαλύψουν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός.

Εκτός από τη Χώρα τους επισκέπτες τους μαγεύουν τα δεκάδες χωριά του νησιού. Η Απείρανθος, με τον εντυπωσιακό πύργο του Ζευγώλη, ξεχωρίζει στο γλωσσικό ιδίωμα, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς οι κάτοικοί της ήρθαν από τα ορεινά χωριά της Κρήτης τον 17ο αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι οικισμοί Μουτσούνα, Φιλότι, Χαλκί, Γαλήνη και Καλόξυλος.

Στα "ατού" του νησιού είναι οι τρεις γιγάντιοι και ημιτελείς κούροι. Στο αρχαίο λατομείο του Απόλλωνα έχει απομείνει ο υπερμεγέθης κούρος, με μήκος σχεδόν δέκα μέτρα, ο δεύτερος που βρίσκεται στο Φλεριό έχει μήκος 6,5 μέτρα και είναι "ξαπλωμένος" στο έδαφος μέσα σε ένα χωράφι, ενώ ο τρίτος είναι σε μέρος με δύσκολη πρόσβαση.

Η Νάξος φημίζεται για τα τυριά της, το ξινότυρο, τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι με τη μοναδική γεύση. Τα γλυκά του κουταλιού, το λικέρ κίτρο και το παραδοσιακό κυδωνόπαστο. Ένα νησί που φαίνεται πως περιλαμβάνει τα πάντα και γι αυτό "ψηφίζεται" σταθερά από Έλληνες και ξένους επισκέπτες
http://www.newsit.gr/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :