Κυριακή, Απριλίου 20, 2014

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Τρεις τουρίστες και ένας Έλληνας σοβαρά τραυματισμένοι από βεγγαλικά (ΒΙΝΤΕΟ)


-Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
-Ασυνείδητοι τα έριξαν μέσα στο προαύλιο της εκκλησίας στη Σαντορίνη.
Διεκομήσθησαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.
«Ευτυχώς είχαμε το υγειονομικό αεροσκάφος», δηλώνει ο Δήμαρχος Σαντορίνης. 
Δύο προσαγωγές από την αστυνομία.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά στην Οία της Σαντορίνης, όταν αυτοσχέδιο βαρελότο «έσκασε» μέσα στον κόσμο. Οι τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο.... Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης με το υγειονομικό αεροσκάφος που έχει το νησί, με χαμηλή πτήση, καθώς ο ένας από τους τραυματίες χτύπησε στο μάτι.

 Συγκεκριμένα, ο άγνωστος δράστης λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση έριξε το βαρελότο, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις αλλοδαποί (51, 53 και 54 ετών), υπήκοοι ΗΠΑ, και ένας 50χρονος Έλληνας.

Ο 50χρονος, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη που ζει πολλά χρόνια στο νησί, έχει τραυματιστεί στο μάτι και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι τουρίστες φέρουν τραύματα σε όλο τους το σώμα από το αυτοσχέδιο βαρελότο. Έκτος από τους σοβαρά τραυματίες τρία άτομα ακόμα φέρουν ελαφρά τραύματα.
Αμέσως μετά το περιστατικό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης, ενώ το συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζώρζος, ο οποίος δηλώνει στο protothema.gr «Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα».

Η αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αμέσως μετά το περιστατικό και έκανε δυο συλλήψεις.

Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βεγγαλικό
Μάχη για τη ζωή της δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ ακόμη δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» σε εκκλησία στην Οία.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της. Σε πρώτη εκτίμηση πάντως, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του διοικητή του Βενιζέλειου Νοσκομείου για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.


Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Νίκο Χαριτάκη δύο εξ αυτών φέρουν εγκαύματα στα πόδια και το τρίτο άτομο έχει τραυματιστεί στο μάτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς και νοσηλεύονται σε κλινικές του νοσοκομείου.

Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στην Κρήτη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα τα οποία, όμως, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Θήρας.

«Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος.

Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
Ως δράστες της ασυνείδητης αυτής ενέργειας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :