Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

Ιδρυτικό διάγγελμα του Προέδρου Rotaract Δυτικής Ελλάδος Αντώνη Πιτταρά

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Κάτω από το βάρος των επώδυνων κοινονικο-οικονομικών περιστάσεων που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, σε πείσμα όλων αυτών που επιδιώκουν τη διάλυση της συνοχής της κοινωνίας, υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που προσβλέπουν σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νεολαία του σήμερα, που αποτελεί το δυναμικό αύριο της Ελλάδας. Ένα αύριο που θα πρέπει να στηριχτεί στις πατροπαράδοτες βάσεις των ελλήνων, και αυτές δεν είναι άλλες από τη συμμετοχική εργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ του κοινωνικού συνόλου. Τα δύο αυτά δεδομένα, με βάση τη νεώτερη ορολογία, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την αμοιβαία εθελοντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μια προσφορά που....... αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ιδεώδους που ονομάζεται Διεθνές Ρόταρυ και κατ’ επέκταση των Ροταράκτ.

Αν δούμε αυτές τις δύο κοινωνικές ομάδες που έχουν διεθνή εμβέλεια θα διαπιστώσουμε ότι η δεύτερη αποτελεί τέκνο της πρώτης. Αρχικά αναπτύχθηκε το ιδεώδες της αλληλοϋποστήριξης ενεργών κοινωνικών ομάδων με τοπική εμβέλεια, η οποία σταδιακά μετουσιώθηκε σε ένα διεθνές κίνημα. Η επιτυχία του κινήματος αυτού σταδιακά έδωσε λαβή για την μεταλαμπάδευση του ιδεώδους και στις νεώτερες ηλικιακά ομάδες δημιουργώντας έτσι το θεσμό των Ροταράκτ. Ένα θεσμό που σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα απέκτησε σάρκα και οστά και δραστηριοποίησε τη νεολαία σε διεργασίες που, ενώ ήταν γνωστές στο πλατύ στρώμα της, απλά δεν είχαν βγει στην επιφάνεια. Μια τέτοια διεργασία καλούμαστε σήμερα να παρουσιάσουμε στη νεολαία της περιοχής ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το ιδεώδες της αλληλοϋποστήριξης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, που σήμερα την έχει μεγάλη ανάγκη.

Από το βήμα αυτό σας καλώ όλους, νέους αλλά και πιο μεγάλης ηλικίας να εργαστούμε συλλογικά ώστε το ιδεώδες της εθελοντικής προσφοράς να αποτελέσει τον φάρο που θα καθοδηγήσει από σήμερα προς το μέλλον την κοινωνία μας για ένα καλύτερο αύριο. Τα άτομα της μεγαλύτερης ηλικίας ας αποτελέσουν τους καθοδηγητές στον αυθορμητισμό των νέων, οι οποίοι έχουν το σφρίγος για να προχωρήσουν την κοινωνία του σήμερα στην κοινωνία του αύριο που όλοι οραματιζόμαστε.

Η σημερινή συνάντησή μας ας αποτελέσει το λάκτισμα για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο κοινωνικό αύριο.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στα Ροταριανά ιδεώδη για μια καλύτερη αυριανή κοινωνία.



Ο Πρόεδρος


Αντώνης Πιτταράς
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το "εγγονάκι" της ελληνικής μασονίας!!!

Ανώνυμος είπε...

Pantou paizei pia autos o pittaras..mipos katevenei Gia vouleutis...

Ανώνυμος είπε...

o perigelos tis naxou,proedros??xaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Μασινικό life style ψεύτικα χαμόγελα και δήθεν φιλάνθρωποι μεσσίες της "καλής" κοινωνίας.

Πότε θα ξυπνήσω...
πότε θα ξυπνήσουμε...?

Ένα βήμα τη φορά...
Σκέψη
Συνειδητοποίηση
Πράξη