Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν ελπίζω πια σε τίποτα ... δεν έχω κανένα συναίσθημα ...".

Τα λόγια αυτά ενός πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη ΔΕΗ, ίσως να δίνει την εικόνα που υπάρχει σε όλη τη χώρα."Δεν ελπίζω πια σε τίποτα ... δεν έχω κανένα συναίσθημα ...". Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αισθάνονται ΚΑΙ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ
σε ομηρία.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία και περιμένουν τα στελέχη των πράσινων ΜΚΟ να τους δώσουν ένα κομμάτι ψωμί για λίγους μήνες.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται όμηροι της "εργασιακής εφεδρείας" και αισθάνονται ότι ανά πάσα στιγμή ένα πράσινο χέρι θα τους πάρει και θα τους πετάξει στη πυρά.
Ξαφνικά το συναίσθημα της ομηρίας υπερισχύει της αγανάκτησης.
Το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" - το αίσθημα εξάρτησης που...... αναπτύσσουν οι όμηροι, απέναντι σε αυτούς που τους στερούν την ελευθερία τους - αναπτύσσεται και στη κοινωνία ολόκληρη. Το Πασοκ θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, τότε που το συναίσθημα της ομηρίας θα είναι στο δικό του limιτ up. Eχει ξανανιώσει την απαξίωση και την οργή και έχει ανακάμψει.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους "βολεμένους", αυτούς που δεν μπορούν να νοιώσουν το συναίσθημα της ανεργίας της οικονομικής ανέχειας, το συναίσθημα του αυτοεξευτελισμού ακόμα και μπροστά στα μάτια των παιδιών σουν. Φασουλήδες, Χωμενίδηδες, Σαββόπουλοι μέσα στην τριφυλή ζωή τους και με πιστοποιητικά αριστερού παρελθόντος έρχονται να μας πείσουν ότι "ο Γιώργος κάνει ότι μπορεί", ότι "όταν βουλιάζει το πλοίο δεν τα βάζεις με τον καπετάνιο αλλά τον στηρίζεις μπας και σώσει το πλοίο!" η προχωράνε στη χυδαιότητα σαν τον Χωμενίδη.
Έχουν όπλα. Απαγορευμένα και χυδαία. Αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν. Τα χρησιμοποιούν. Βλέπουν τους ανθρώπους σαν τσουβάλια που με κατάλληλους χειρισμούς θα πάνε στην κατάλληλη ντάνα.
Τους έχουμε υποτιμήσει και το ξέρουν. Είναι στριμωγμένοι αλλά επικίνδυνοι. Αυτή τη φορά αν πέσουν θα πάρουν πολλούς στο λαιμό τους. Και δεν έχουν σκοπό να το κάνουν χωρίς να εξαντλήσουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους.
Η μάχη τώρα αρχίζει και θα είναι μεγάλη και σε διάρκεια και σε απώλειες.
To έστειλε το http://kepparou.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :